« Hrvatska
objavljeno prije 13 godina i 5 mjeseci
PA NARAVNO

Bajić: Sanader je i s osobnom iskaznicom mogao pobjeći

Glavni državni odvjetnik opovrgnuo je nagađanja da DORH traži 15 godina zatvora za bivšeg premijera Ivu Sandera

Mladen Bajić
Mladen Bajić (Davor Pongračić/Cropix)
Više o

Ivo Sanader

,

Mladen Bajić

Glavni državni odvjetnik Mladen Bajić izjavio je danas kako nije bilo nikakvog opravdanog razloga da se sudu predloži zatvaranje bivšeg premijera Ive Sanadera zbog opasnosti od bijega, te da oduzimanje njegove putovnice samo po sebi ne bi značilo ništa jer je iz Hrvatske mogao otići s osobnom iskaznicom koja se ne može oduzeti.

Odgovarajući na pitanje može li se Sanader nadati novim istragama i hoće li one biti uključene u zahtjev za izručenje, odgovorio je da se mogu otvoriti novi predmeti ako rezultati postupanja pokažu osnovanu sumnju.

Opovrgnuo je nagađanja medija da DORH traži 15 godina zatvora za Sandera. "Odvjetništvo nije predložilo kaznu za Sanadera jer to ne može činiti dok je istraga u tijeku", kazao je i dodao kako je preuranjeno govoriti o takvim stvarima jer je pitanje što će istraga pokazati.

Upitan očekuje li da austrijske vlasti oduže izručenje Sanadera kako bi ga ispitale zbog slučaja Hypo banke, Bajić je ustvrdio da to "nema veze jedno s drugim". "To se sve može dogoditi u roku za ekstradiciju ako se bude događalo. To je stvar austrijskih pravosudnih tijela a ne naših", zaključio je, dodavši da je postupak ekstradicije pokrenut i da stvari idu svojim tijekom. (hina/metro-portal)

13.12.2010. 16:54:25
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh