« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 2 godine i 11 mjeseci
ZAPAMTITE!

Bademovo ulje - sve blagodati prirode

Ovo ulje se dobiva ekstrakcijom suhih plodova badema te se smatra jednim od najstabilnijih biljnih ulja, ljekovitih sastojaka, bogate arome i dugog trajanja

Badem je pravo čudo prirode
Badem je pravo čudo prirode (Pexels)
Više o

bademovo ulje

,

badem

Bademovo ulje je bogato vitaminima A, B1, B2, B6 i E, a sadrži trei vrste esencijalnih masnih kiselina, a to su Omega 3, Omega 6 i Omega 9.

Najstabilnije biljno ulje

Ovo ulje se dobiva ekstrakcijom suhih plodova badema te se smatra jednim od najstabilnijih biljnih ulja, ljekovitih sastojaka, bogate arome i dugog trajanja.

Najviše se preporuča nerafirnirano hladno prešano bademovo ulje jer se prilikom takvog postupka obrade ne gube svojstva zbog izloženosti visokim temperaturama.

Hladno prešano ulje

Osobito se preporučuje nerafinirano odnosno hladno prešano bademovo ulje, s obzirom da u takvom postupku obrade ne gubi svoja svojstva zbog izloženosti visokim temperaturama.

Bademovo ulje ubrzava probavu, jača imunološki sustav, djeluje kao antialergik, poboljšava intelektualne sposobnosti, snižava kolesterol i opušta umorne mišiće, a koristi se i u ayurvedi zbog sposobnosti čišćenja jetre.

Sve blagodati bademovog ulja pročitajte na blogu zenskisvijet.com

Piše: Ana Zibar/zenskisvijet.com
27.03.2018. 11:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh