« Film
objavljeno prije 9 godina i 7 mjeseci
FAK PREPORUKE

Bad Words - apsolutna preporuka

Rijetko koja komedija udara tako blizu mom lepršavom srcu kao ova: riječ je o filmu koji objedinjuje svaki nezreo postupak koji vam u žaru borbe padne na pamet

Bad Words Jasona Batemana
Bad Words Jasona Batemana (Arhiva)
Više o

Jason Bateman

,

FAK kritika

,

Bad Words

Nedavno sam na maminu knjigu recepata iscijedila naranču. Da, ja, odrasla osoba, bila sam toliko izbačena iz takta njenom retorikom da sam najzad posegnula za najinfantilnijim rješenjem. U razgovoru s njom sva su sredstva uzaludna - u željeznom stisku nemoći jedino je rješenje koje preostaje potpuno prepuštanje najnižim nagonima! Uzaludan je svaki pokušaj zrelog, razumnog objašnjavanja vlastitog (oprečnog, doduše) stava toj ženi kad je ona ta kojoj nema premca u razboru, temeljitosti, požrtvovnosti i nadasve, mudrosti. I tako se nađoh s rukama na naranči i zlokobnim osmijehom na usnama. Pokazala sam joj, piše na FAK portalu Tea Maksimović.

Kad bismo tražili pandan mom potpuno opravdanom i potrebnom postupku u filmskoj umjetnosti, to bi svakako bio redateljski debi Jasona Batemana Bad Words. Rijetko koja komedija udara tako blizu mom lepršavom srcu kao ova: riječ je o filmu koji objedinjuje svaki nezreo postupak koji vam u žaru borbe padne na pamet, ali ne provedete ga u djelo jer ste dobro odgojeni i, ruku na srce, u strahu od osude.

Glavni junak Guy Trilby (Jason Bateman) četrdesetogodišnji je lektor/ korektor (iako tehnički lektori ne postoje u drugim zemljama u istom svojstvu kao u Hrvatskoj, ali zadovoljimo se makar sličnoznačnicom) koji nije završio osmi razred osnovne škole i zato se uspije probiti na natjecanje u sricanju zvano The Golden Quill National Spelling Bee, za prijatelje samo Spelling Bee.

Cijelu preporuku pročitajte na FAK portalu.

23.09.2014. 13:31:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh