« Lifestlye MODA&STIL
objavljeno prije 15 godina i 3 mjeseca
NOVA KRPICA

Bacite tange i privežite fundoshi

Japanci su tradicionalno muško 'zamatalo' prepona pretvorili u novi modni hit.

(Corbis)
Više o

žensko donje rublje

,

Wacoal

,

fundoshi

,

Nanafun

Tvrtka Wacoal iz Kyota muku je mučila sa smišljanjem noviteta kojime bi osvježila branšu, a on im se već stoljećima nalazio pred nosom, odnosno oko prepona.

Tradicionalno japansko muško donje rublje fundoshi, koje se u novije vrijeme može vidjeti još samo na sumo hrvačima, jednostavno je, lagano i nadasve oslobađajuće, kažu iz Wacoala, te su ga stoga odlučili prilagoditi i ponuditi ženama koje se žele osloboditi iz 'stega' konvencionalnog donjeg rublja.

Fundoshi je u načelu samo pravokutan komad laganog platna koji na jednoj kraćoj strani ima vrpce. Veže se oko struka, a platno se provuče kroz noge i zatim kroz vrpce, zaista ne može jednostavnije.

Da stvar bude malo 'up to date' Wacoal u liniji Nanafun po cijeni od oko 10 eura nudi dva modela u sedam boja uz koje dolazi pripadajući grudnjak, a sudeći prema prodaji koja je trostruko premašila očekivanja tvrtke, nova-stara krpica do ljeta će postati pravi hit.

Japanke koje su brzo prihvatile 'emancipaciju rubljem' kažu kako je stvar super, lijepa je, lako se nosi i odlična je za nadolazeće ljeto. (metro-portal)

03.04.2009. 08:54:52
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh