« Film
objavljeno prije 13 godina i 5 mjeseci
ZASLUŽENO

Avatar najgledaniji film u Americi i Hrvatskoj

U najposjećenijem američkom filmskom vikendu u povijesti na prvo mjesto zasluženo je zasjeo Avatar

Više o

najgledaniji filmovi

,

Avatar film

Film Avatar redatelja Jamesa Camerona i drugi tjedan za redom bio je najgledaniji u američkim kinima. U tjednu iza nas film je zaradio 75 milijuna dolara, a ukupno je u kinima širom svijeta zaradio 212 milijuna dolara.

Avatar je 3D priča o bivšem marincu koji se nađe u sukobu na vanzemaljskom planetu prepunom egzotičnih životnih oblika. Glavne uloge u filmu tumače Sigourney Weaver, Sam Worthington, Michelle Rodriguez i Giovanni Ribisi. 

Na drugom mjestu američkog box officea je film "Sherlock Holmes" sa zarađenih 65,4 milijuna dolara, a na trećem obiteljski film "Alvin i vjeverice: The Squeakquel" (50,2 milijuna dolara) s Jasonom Leejem u glavnoj ulozi.

Na četvrtome je mjestu romantična komedija s Alecom Baldwinom i Meryl Streep "It's Complicated", a na petome pretendent za Oscara "Up in the Air" Jasona Reitmana (čiji je prvijenac Juno osvojio akademijinu nagradu za najbolji originalni scenarij) s Georgeom Clooneyjem u glavnoj ulozi.

Najgori film među prvih deset po izboru posjetitelja IMBD-a je "Jeste li čuli za Morganove?" s Hughom Grantom i Sarah Jessicom Parker. Iako je dobio katastrofalne kritike, ipak je samo ovoga vikenda zaradio 5 milijuna dolara.

Deset najgledanijih u Americi

1. Avatar, $75 milijuna dolara
2. Sherlock Holmes, $65,4 milijuna dolara
3. Alvin i vjeverice: The Squeakquel, $50,2 milijuna dolara
4. It's Complicated, $22,1 milijun dolara
5. Up in the Air, $11,8 milijuna dolara
6. The Blind Side, $11,8 milijuna dolara
7. The Princess and the Frog, $8,7 milijuna dolara
8. Nine, $5,5 milijuna dolara
9. Did You Hear About the Morgans?, $5 milijuna dolara
10. Invictus, $4,4 milijuna dolara

"Avatar" je trenutno najgledaniji film i u domaćim kinima. Od 17. do 23. prosinca vidjelo ga je 42 tisuće gledatelja, a do kraja ovog vikenda otprilike šezdesetak tisuća. Film možete pogledati u Movieplexu.
28.12.2009. 14:10:09
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh