« Svijet
objavljeno prije 14 godina i 4 mjeseca
IZVJEŠĆE NETOČNO

Avandie je siguran lijek za dijabetes

Farmaceutska tvrtka GlaxoSmithKline oštro odbacuje tvrdnje da je skrivala informacije o sigurnosti lijeka za dijabetes Avandia ili da je provodila neprimjerene marketinške aktivnosti

(Getty Images)
Više o

GlaxoSmithKline

,

Avandia

,

lijek za dijabetes

Kompanija u potpunosti stoji iza sigurnosti primjene Avandie, ističe se u današnjem priopćenju hrvatskog ureda GSK.

GSK ocjenjuje da je izvješće Senata SAD-a netočno, nepotpuno i puno grešaka te da je propustilo na ispravan, balansiran i cjelovit način iznijeti sve dostupne informacije o lijeku.

Tvrtka čvrsto stoji iza sigurnosti primjene Avandije, a sigurnost lijeka potvrđuje i činjenica da američka Agencija za hranu i lijekove (FDA) nije donijela odluku o povlačenju lijeka iz primjene, već je bolesnicima savjetovala nastavak liječenja roziglitazonom osim u slučaju da njihov liječnik odluči o potrebi prekida terapije.

Proizvođač Avandije također kaže kako američki Senat nije uzeo u obzir velika klinička ispitivanja Adopt, Dream i Record koja sadrže informacije o utjecaju roziglitazona na srce, što bi se trebalo procjenjivati samo temeljem svih dostupnih znanstvenih podataka s naglaskom na dugoročne studije koje su u tijeku.

Također ističe da se procjena sigurnosti primjene Avandije nastavlja i u kliničkom ispitivanju pod nazivom TIDE, koje je započeto pod rukovodstvom FDA, uz sve potrebne dozvole. (hina/metro-portal)

25.02.2010. 17:20:02
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh