« Hrvatska
objavljeno prije 9 godina i 6 mjeseci
STVARNO?

Autoplin pojeftinio, sve ostalo na istim razinama

Autoplin je pojeftinio za 26 lipa, pa se opet otvaraju pitanja koliko je isplativa ugradnja sustava u vozilo koje inače vozi na benzin

Isplati li se ugrađivati plin
Isplati li se ugrađivati plin (Arhiva)
Više o

gorivo

,

autoplin

,

cijene goriva

Naftne kompanije u srijedu nisu mijenjali cijene goriva na svojim benzinskim postajama, više od 100.000 vozača u Hrvatskoj itekako ima razloga za veselje. Prema informacijama portala cijenegoriva.info litra autoplina pala je za 26 lipa. Sada stoji 4,26 kuna, što je 60 posto jeftinije od cijene jedne litre Eurosupera 95.

No, iako je cijena litre autoplina u srijedu drastično pala, snižavanje cijene ove vrste gorivca pada već mjesec dana. Cijena autoplina pada od početka listopada, a tada je iznosila 5,02 kune. Tako vozači od srijede za tank od 50 litara plaćaju 13 kuna manje nego prošloga tjedna, odnosno 38 kuna manje nego na početku mjeseca.

Ovako niska cijena autoplina opet otvara pitanje koliko je isplativo ugraditi takav sustav u vozilo. Ugradnja autoplina u automobil stoji oko 5.000 kuna (uzeta je prosječna cijena budući da postoje ugradnje i za 3500 i za 10.000, ovisno o sustavu). Tu su i dodatne pristojbe i troškovi kao što su atest i veći trošak prilikom registracije automobila. No, činjenica je i dalje da se dugoročno isplati i da se može značajno uštedjeti, piše Cijenegoriva.info.

29.10.2014. 14:34:04
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh