« Svijet
objavljeno prije 8 godina i 7 mjeseci
POČELO JE?

Austrija uvodi ograničenja za azilante

Austrija uvodi postroženi zakon o azilu koji uključuje ograničeno vremensko trajanje azila kao i pooštrene uvjete za spajanje obitelji, javljaju austrijski mediji u ponedjeljak

Izbjeglice se više ne dočekuju širom otvorenih ruku
Izbjeglice se više ne dočekuju širom otvorenih ruku (Arhiva)
Više o

Austrija

,

izbjeglice

,

azil

,

privremeni azil

Glavna zakonska novost bit će tzv. azil na ograničeno vrijeme, prema kojem će osobe kojima je u njihovoj zemlji ugrožena egzistencija dobiti utočište u Austriji na rok od tri godine. Nakon tog razdoblja iznova bi se provjeravali razlozi za pružanje azila i ako oni više ne postoje, osoba bi se vraćala u zemlju porijekla.

Novi zakon o azilu koji bi se, kako austrijski mediji javljaju pozivajući se na austrijsko ministarstvo unutarnjih poslova, trebao početi primjenjivati već sredinom studenog, predviđa i otežano spajanje obitelji izbjeglica.

Ubuduće će osobe koje ne uživaju izbjeglički status, nego samo zaštitu od protjerivanja moći članove obitelji u Austriju dovesti tek nakon tri godine boravka i to samo u slučaju osigurane materijalne egzistencije.

Ministarstvo unutarnjih poslova Austrije objasnilo je kako je jedan od razloga pooštrenja zakona o azilu i zloupotreba ovog prava u posljednje vrijeme.

"Mi želimo pružiti zaštitu onima kojima je ona potrebna. Ono što se trenutno događa često nije potraga za zaštitom nego za gospodarski najatraktivnijom zemljom", rekla je austrijska ministrica unutarnjih poslova Johanna Mikl-Leitner (Austrijska narodna stranka).

Austrija u ovoj godini očekuje 85.000 zahtjeva za azilom što je drastični porast u usporedbi s 2014. kada je zabilježeno 28.000 zahtjeva.

Velika većina izbjeglica koja u posljednje vrijeme ulazi u Austriju nastavlja put prema Njemačkoj i ostalim zapadnoeuropskim zemljama

03.11.2015. 08:00:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh