« Svijet
objavljeno prije 12 godina

Austrija: Sudarilo se 60 auta

Val hladnoće koji je okovao Europu bio je koban za vozače na cesti pokraj Seewalchena

U lančanom sudaru poginula je jedna osoba, a više od 30 je ozlijeđeno
U lančanom sudaru poginula je jedna osoba, a više od 30 je ozlijeđeno (AFP)
Više o

Austrija

,

mećava

,

lančani sudar

Jedna vozačica je poginula, a više od 30 osoba je ozlijeđeno u stravičnom lančanom sudaru 60 automobila koji se dogodio jučer na austrijskoj autocesti između gradova Seewalchena i St. Georgena. Uzrok nesreće bila je snažna mećava koja je smanjila vidljivost. U automobilima je bilo i mnoga djece, a unesrećenima je u pomoć pristiglo četrdesetak bolničkih ekipa.

Dionica smrtiNa dionici austrijske autoceste između gradova Seewalchena i St. Georgena, u prometnim je nesrećama od 2002. godine poginulo deset osoba. 

Vozači su nakon sudara ostali zarobljeni u svojim vozilima pa su pune ruke posla imali i vatrogasci i spasilačke ekipe.  Mnogi  su zatražili i psihološku pomoć. Ovo nije prvi put da se na dijelu austrijske autoceste od Seewalchena do St. Georgena događa teška prometna nesreća. Na toj je dionici od 2002. godine poginulo deset osoba, uglavnom u nesrećama uzrokovanim maglom i gustim snijegom.

Ni u ostatku Europe nije bilo bolje. Zabilježeno je 37 prometnih nesreća zbog skliskih cesta, a nekoliko je autocesta djelomično ili potpuno zatvoreno zbog prometnog kaosa koji je izazvao snijeg. Val hladnoće koji je zahvatio Njemačku odnio je jedan ljudski život  i izazvao velik broj prometnih nesreća i zastoja, ali nije došlo do prometnog kolapsa.

Četrdeset bolničkih ekipa pružalo je pomoć ljudima zarobljenim u automobilima

U Grčkoj je jak vjetar izazvao prekide pomorskog prometa, a promet je potpuno prekinut u luci Pirej u blizini Atene. Letovi s amsterdamske zračne luke kasnili su, a svi dolasci i polasci vlakova iz Rotterdama su otkazani zbog snijega, koji nije prestajao padati.    (METRO/HINA)

26.03.2008. 00:38:59
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh