« Svijet
objavljeno prije 8 godina i 8 mjeseci
IZBJEGLIČKA KRIZA

Austrija i Njemačka otvorile granice, Mađarska na svoju šalje vojsku

Topao doček za izbjeglice
Topao doček za izbjeglice (Twitter)
Više o

Njemačka

,

Austrija

,

izbjeglice

,

sirijske izbjeglice

Dok su Austrija i Njemačka otvorile u subotu granice tisućama iscrpljenih migranata koji su uz pomoć mađarskih vlasti autobusima prebačene do mađarske granice iako ih je vlada isprva pokušala u tome spriječiti, Mađarska je najavila oštre mjere poput postavljanja vojske na granicu, a pomoć u autobusima koju su pružili nazvali su jednokratnom i neće je više ponoviti.

Šef mađarske policije u subotu je izjavio da Mađarska neće više zakupljivati autobuse kojima se migranti prevoze do granice s Austrijom te je istaknuo da je prijevoz tisuća migranata u noći na subotu bio jednokratna inicijativa.

"Stavljanje autobusa na raspolaganje izbjeglicama da bi stigli do austrijske granice jednokratna je inicijativa. Nema više vozila kojima će se prema Beču prevoziti izbjeglice koji pješače" do toga grada, rekao je na konferenciji za novinare Karoly Papp, a prenosi agencija MTI.

U noći na subotu nekoliko tisuća migranata autobusima je prebačeno do zapadne granice s Austrijom. Do podneva ih je u Austriju ušlo oko 6500.

Mađarska duž južne granice nakon 15. rujna kani razmjestiti policijske snage kako bi spriječila priljev izbjeglica te će onamo poslati vojsku ukoliko taj vladin prijedlog odobri parlament, rekao je u subotu premijer Viktor Orban.

06.09.2015. 08:45:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh