« Svijet
objavljeno prije 2 godine i 3 mjeseca
UPS?

Australski sud potvrdio ukidanje Đokovićeve vize

Australski savezni sud potvrdio je u nedjelju vladinu odluku o ukidanju vize Novaku Đokoviću, čime je ugašena nada necijepljene teniske superzvijezde u osvajanje Australian Opena i rekordnih 21 muških Grand Slam naslova

Neće ga dizati ove godine...
Neće ga dizati ove godine... (Arhiva)
Više o

Australian Open

,

Austrija

,

Novak Đoković

,

protjerivanje

Novak Đoković, prvi tenisač svijeta koji ima 20 Grand slam naslova morat će se pokupiti iz Australije i otići doma...

Nakon što je sud potvrdio ukidanje Đokovićeve vize, australski pravni stručnjaci navode da postoje još neke teoretske pravne opcije za njegove odvjetnike, ne dajući im previše nade, jer uključuju primjerice molbu ministru za imigraciju za izdavanjem privremene vize - istom ministru koji mu je vizu i ukinuo, prenio je CNN. 

Uz to, s obzirom na to da je prvi Đokovićev meč na Australian Openu zakazan za ponedjeljak navečer, upitno je i ima li više vremena za bilo kakve pravne pokušaje, dodaje američka televizijska kuća.

Odlučujući o slučaju koji je dominirao australskim životom i svijetom sporta više od tjedan dana, tročlano sudsko vijeće Saveznog suda saslušalo je argumente vladinih odvjetnika da Đokovićeva daljnja prisutnost u zemlji može potaknuti raspoloženje protiv cijepljenja tijekom najgoreg vala epidemije covida-19 u Australiji, otkako je pandemija počela.

Medicinsko izuzeće koje je omogućilo srpskom teniskom prvaku da uđe u zemlju bez cijepljenja izazvalo je bijes u Australiji i postalo političko pitanje za premijera Scotta Morrisona, koji mora raspisati savezne izbore prije svibnja.

Sve u svemu, korona je učinila svoje... a Đoković će imati priliku povećati broj Grand slamova negdje drugdje, recimo već u Parizu....

16.01.2022. 08:01:00
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    armando
    16.01.2022. 09:52
    politicke igre australije ponasaju se ko hitler 1933
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh