« Sport
objavljeno prije 13 godina i 10 mjeseci
SUVREMENI UVIJETI

Atletska staza na Poljudu dobila certifikat klase 1

Svjetska atletska federacija dodijelila je obnovljenoj atletskoj stazi splitskog Poljuda certifikat klase 1 kakav dobijaju najbolje atletske staze

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Wikipedia)
Više o

Poljud

,

posjekotine

,

nestale osobe

Time je ovaj stadion uvršten u društvo najsuvremenijih svjetskih stadiona, priopćila je služba za informiranje atletskog Kupa kontinenata koji će se na Poljudu održati 4. i 5. rujna ove godine.

Jedino atletske staze na kojima se organiziraju prvoklasne svjetske manifestacije mogu konkurirati za certifikat klase 1 što je "poljudska ljepotica" u potpunosti ostvarila, navodi se u priopćenju.

U povodu predstojećeg atletskog Kupa kontinenata djelatnici riječke tvrtke "GMT sport i interijeri" pod nadzorom njemačke tvrtke Eberhard Behr GMBH proveli su dva mjeseca na atletskoj stazi Poljuda obnavljajući je, pojašnjava se u priopćenju. Dodaje se da je u obnavljanje atletske staze Poljuda investirano 2,5 miljuna kuna.

Napominje se da je ususret atletskom Kupu kontinenata Poljud poprimio izgled idealnog sportskog borilišta za čiju je obnovu zajedno s atletskom stazom uloženo osam milijuna kuna.

Atletski Kup kontinenata na kojem će se na Poljudu natjecati 400 najboljih svjetskih atletičara najveće je ovogodišnje svjetsko atletsko natjecanje. (hina/metro-portal)

07.08.2010. 23:25:53
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh