« Biznis
objavljeno prije 14 godina i 1 mjesec
NEOBVEZUJUĆA PONUDA

Atlatnic Grupa bi kupila slovensku Drogu Kolinsku

Hrvatski gospodarstvenici sve se više žele širiti i na zapad bivše države, ne samo na istok

Emil Tedeschi - predsjednik Uprave Atlantic Grupe
Emil Tedeschi - predsjednik Uprave Atlantic Grupe (Drago Sopta/CROPIX)
Više o

atlantic grupa

,

preuzimanje

,

Droga Kolinska

Atlantic Grupa izvijestila je putem Zagrebačke burze da je jučer predala neobvezujuću ponudu za preuzimanje slovenske kompanije Droga Kolinska, u većinskom vlasništvu tvrtke Istrabenz.

"Ponuda je predana međunarodnoj investicijskoj banci BNP Paribas koja je imenovana glavnim savjetnikom za prodaju društva Droge Kolinske i koja će za kandidate koji uđu u uži izbor u narednim tjednima organizirati proces dubinskog snimanja (due diligence)", navodi se u priopćenju.

Iz Atlantica pritom ističu kako je riječ o "potencijalnoj akviziciji kojom bi Atlantic Grupa postala jedna od vodećih prehrambenih kompanija u regiji jugoistočne Europe s više od 650 milijuna eura prometa i 4300 zaposlenika".

Droga Kolinska vlasnik je nekoliko regionalnih brendova, kao što su primjerice brendovi Argeta, Barcaffe/Grand Kafa, Cockta, Donat Mg, Smoki i Soko Štark.

Iz Atlantic Grupe također navode kako iza sebe imaju "petnaestak uspješnih i strateški promišljenih akvizicija" te da od 2001. godine ta kompanija, kombinacijom organskog rasta i akvizicija, sustavno raste dvoznamenkastim stopama.

I u kriznoj 2009. godini Atlantic Grupa je, uz otežane uvjete poslovanja, ostvarila rast prihoda od 10,1 posto, uz rast operativne dobiti od 18,9 posto, navodi se u priopćenju. (metro-portal/hina)

20.04.2010. 10:53:12
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh