« Kultura
objavljeno prije 4 godine i 5 mjeseci
OSVRT

Atlasi sjećanja Ranka Ajdinovića

Ajdinović kreira svijet obnovljenih i probuđenih sjećanja o prostoru i vremenu, svuda oko nas, u prošlosti, u budućnosti

Ranko Ajdinović
Ranko Ajdinović (Miroslav Pelikan)
Više o

slikarstvo

,

Miroslav Pelikan

,

osvrt

,

Ranko Ajdinović

Ranko Ajdinović, akademski slikar i suvremeni hrvatski likovni umjetnik autor je zanimljivog i poticajnog nefigurativnog opusa na srednjim i većim formatima platna.

Slikar svoja djela slaže u obimni ciklus Unutarnjih pejzaža, slažući dočarane slike memorije u atlas, svakoga dana sve deblji i sve tajanstveniji.

Sjećanja se dodiruju i čine lanac koji vodi u čovjekovu podsvijest, u ono najskrovitije i od sebe samoga, sjećanja koju se na gotovo neshvatljiv način simbolično zabilježena bojom i oblicima, sve u namjeri odupiranja vremenu i stalnoj, pomalo melankoličnoj prolaznosti.

No,sve slike iz nove serije ovoga ciklusa nose i razigranost i optimizam i ljepotu nježno izabranih i ukomponiranih boja.

Ajdinović kreira svijet obnovljenih i probuđenih sjećanja o prostoru i vremenu, svuda oko nas, u prošlosti, u budućnosti.

Njegove slike kriju ključ, govoreći o posve jednostavnim zbivanjima a koja imaju posebno, jedinstveno značenje za svoga tvorca.

Atlasi sjećanju mogu se listati i promatrati zabilježeno, kratko ili ne skidati pogleda, znajući kako svatko od nas ima svoje viđenje i doživljavanje istog.

Opus Unutrašnjih pejzaža Ranka Ajdinovića sjajan je prilog umjetnika aktualnoj likovnoj produkciji, potvrđujući ispravnost kontinuiteta u autorskom radu i izrazite radoznalosti slikara koja ga uspješno vodi sve dalje.

Piše: Miroslav Pelikan
26.11.2019. 10:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh