« Hi-tech
objavljeno prije 7 godina
RECENZIJE

Asus Zenfone 3 Deluxe

U pogledu kvalitete odabira materijala i finoće obrade može stati uz bok top modelima Applea, Samsunga i HTC-a

Asus Zenfone 3 Deluxe
Asus Zenfone 3 Deluxe (Preporucamo.com)
Više o

recenzije

,

Asus ZenFone 3 Deluxe

Asus Zenfone 3 Deluxe među prošlogodišnjim top modelima pametnih telefona uglavnom je mnogima prošao ispod radara. Razlozi tome su izostanak marketinga i vrlo mali broj uređaja koji stižu na naše tržište.

Htjeli mi to ili ne, Asus Zenfone 3 Deluxe ne izgleda jedinstveno i previše svježe, ali ne može se ne primijetiti njegova elegancija i određena atraktivnost. Kućište je od jednog komada zrakoplovne aluminijske legure. U pogledu kvalitete odabira materijala i finoće obrade može stati uz bok top modelima Applea, Samsunga i HTC-a.

Postoje dvije verzije Zenfone 3 Deluxe s obzirom na platformu. Na to smo već navikli kod Asusa. Testnog manekena pogoni Qualcomm Snapdragon 820, ali postoji i verzija sa Snapdragon 821 platformom. Aplikativni procesor kombinira 4 jezgre u dva CPU klastera. Jedan je male snage (2x Kyro na 1,6 GHz) i drugi snažne (2x Kyro na 2,15 GHz). Oba klastera koriste istu arhitekturu i potpuno podržavaju ARMv8-ISA skup instrukcija. SoC integrira grafički akcelerator Adreno 530 GPU na 625 MHz.

Što se tiče memorijskog kapaciteta, ima 6 GB radne LPDDR4 memorije i 64 GB dvokanalne UFS 2.0 interne memorije proširive MicroSD karticom. Korisnički ostaje dostupno 51.39 GB . Može se proširiti microSD karticom, ali ona se ne može formatirati kao interna memorija. Zato nije moguće instalirati na nju aplikacije. Budući  interna memorija nije najnovijeg tipa, time je nešto sporija u brzinama čitanja/pisanja od nekih konkurenata.....

Cijelu recenziju pročitajte na portalu Preporucamo.com

Piše: Sanja Ledinek
22.05.2017. 09:31:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh