« Hi-tech
objavljeno prije 9 godina i 10 mjeseci
RECENZIJA

ASUS Fonepad 6, genijalni phablet

ASUS Fonepad 6 veličinom ekrana spada u phablet smartphone klasu, no odlučili su ga prozvati kompaktnim tabletom

Fonepad 6 je moćan uređaj
Fonepad 6 je moćan uređaj (Asus)
Više o

recenzija

,

ASUS

,

Fonepad 6

ASUS Fonepad Note 6, sjajni phablet smartpone zovu i kompaktnim tabletom. Ono što već na prvi pogled možemo zaključiti je da se polako briše granica između phableta i tableta.

ASUS Fonepad Note 6 elegantni je 6 inčni Android tablet s Full HD zaslonom velike oštrine koji nudi i mogućnost kontrole dodirom i unos olovkom, a ima i ugrađen HSPA + 3G za telefonske pozive i mobilni internet. Dizajniran za ljude koji preferiraju veći zaslon na tabletu za aplikacije i zabavu, ali koji ne žele zaseban smartphone koji će koristiti samo za telefonske pozive i pristup internetu.

Samo 10.3mm tanak i 210g težak, ASUS Fonepad Note 6 lako staje u džep, a ipak posjeduje sjajan 6-inčni Super IPS + zaslon sa zadivljujućom 1920 x 1080 Full HD rezolucijom koja čini da pri korištenju aplikacija, igranju igara i pregledu internet stranica slika izgleda izuzetno oštro. Superiorna IPS + (In - Plane Switching) zaslon tehnologija osigurava jasnu, živu sliku sa širokim kutovima gledanja i odličnom vidljivošću na dnevnom svjetlu, dok ASUS SonicMaster audio tehnologija osigurava fantastičnu kvalitetu zvuka s dvostrukim prednjim zvučnicima.

Ovaj sjajan uređaj pokreće novi Intel® AtomTM Z2580 procesor s Hyper-Threading tehnologijom za izvanrednu kombinaciju multi-tasking performansi i energetske učinkovitosti zahvaljujući kojoj se osigurava do 23 sata razgovora i do 6.5 sati video reprodukcije. DC - HSPA + omogućuje ultra brz pristup mobilnom internetu s brzinom downloada do 42Mbit/si brzinom uploada do 5.76Mbit/s, dok mikrofon sa sustavom za reduciranje šumova osigurava kristalno jasne pozive.

Pored zaslona s 10 točaka osjetljivih na dodir za lagano upravljanje prstima i Android 4.2 operativnim sustavom, Fonepad Note 6 također posjeduje i olovku za unos rukopisa u ekskluzivnim ASUS aplikacijama. Instant Page se automatski pokreće kada se olovka izvadi iz svog ležišta kako bi odmah ponudio mogućnost hvatanja bilješki bez obzira na to što je druga aplikacija u upotrebi, dok Smart Crop jednostavnim zaokruživanjem željenog područja omogućuje spremanje slike u bilo kojoj aplikaciji . ' Smart Peek ' pregledi također omogućuju brz pristup sadržaju aplikacije u kojoj je korisnik uživao, samo jednim dodirom olovke.

ASUS Fonepad Note 6 također posjeduje niz drugih ekskluzivnih dopuna kroz Android 4.2. aplikacije, uključujući čvrstu integraciju podrške za društvene mreže, a poboljšana prvobitna aplikacija za email ima nove vezane prepiske.

Primjerice, aplikacija za kameru oslobađa moć stražnje kamere od 8 megapiksela i prednje kamere od 1.2 megapiksela uz mogućnost pregleda efekata slike u realnom vremenu i jednostavno podešavanje bjeline i ekspozicije. 'All Smiles' odlikuje inteligentan izbor najboljih izraza lica iz sekvencijalnog niza fotografija kako bi automatski kreirao snimak na kome su svi subjekti nasmijani, dok ' Smart Remove ' funkcija lako uklanja neželjene objekte i ljude kako bi se stvorila savršena fotografija.

Fonepad Note 6 dostupan u crnoj i bijeloj boji sa 16GB i 32GB ugrađene memorije. Oba modela posjeduju utor za microSDHC karticu za dodavanje više memorije.

S korisničke strane gledano, uređaj sjajno leži u ruci, a užitak u surfanju i gledanju videa je jednostavno neponovljiv. Kao obožavatelji elektroničkih knjiga možemo reći da će Fonepad stvarno pružiti veliko veselje ljubiteljima takvo načina čitanja, a o koristima koje imate u mobilnom radu na terenu ne moramo ni govoriti - sjajan je.

Sve u svemu, radi se o moćnom uređaju koji će, imate li ga u čemu nositi, uspješno zamijeniti i smartphone i tablet, što mu je i osnovna namjena.

30.06.2014. 11:40:29
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh