« Fun
objavljeno prije 14 godina i 6 mjeseci
LAPONIJA, ČUJEMO SE?

Astronauti porazgovarali s Djedom Mrazom

VIDEO - Petorici astronauta koji su na ISS-u stvorili pravu božićnu atmosferu, Djed Mraz je poručio da ih Zemlja voli i misli na njih

(NASA/YouTube)
Više o

Međunarodna svemirska postaja

,

ISS

,

Djed Mraz

Astronauti s Međunarodne svemirske postaje (ISS) u ponedjeljak su navukli prigodne crvene kapice i porazgovarali s Djedom Mrazom koji je sjedio u centru za kontrolu svemirskih letova, pokazale su snimke koje su prenijele ruske televizije.

Ruski kozmonauti Maksim Surajev i Oleg Kotov, te astronauti Amerikanci Timothy Creamer i Jeffrey Williams i Japanac Soichi Noguchi pojavili su se na snimkama pred božićnim drvcem koje je učvršćeno o strop ISS-a.

"Zemlja misli na vas i voli vas. Nemojte nikada zaboraviti da ste vi naši izaslanici u dalekom svemiru", izjavio je Djed Mraz sjedeći pored ravnatelja ruske svemirske agencija Roskosmos Anatolija Perminova.

Oleg Kotov je prenio dobre želje astronauta s ISS-a "svim dječacima i djevojčicama" u Zemlji, a u kontrolnom centru tada su sjedili njegov sin te kći kolege Surajeva u društvu drugih ruskih školaraca.

Kako se ISS u 24 sata oko Zemlje okrene 16 puta, astronauti i kozmonauti 16 su puta dočekali Božić, a jednako toliko puta moći će proslaviti i Novu godinu. (hina/metro-portal)

28.12.2009. 17:07:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh