« Kultura
objavljeno prije 1 godinu i 8 mjeseci
SAJAM

Art Zagreb na ALU

Sajam umjetnina Art Zagreb održat će se od 15. do 18. rujna na Akademiji likovnih umjetnosti, u sklopu Artupunkture, platforme za kulturu i umjetnost Turističke zajednice Grada Zagreba.

Art Zagreb
Art Zagreb (Arhiva)
Više o

Sajam umjetnina Art Zagreb

,

Art Zagreb 2022.

Ovogodišnje, peto izdanje sajma kulminacija je suradnje započete 2019. od kada ALU na Art Zagrebu organizira izložbe studenata likovnih akademija iz Hrvatske i svijeta.

Međunarodni sajam suvremene likovne umjetnosti prvi put se održava u samom središtu Zagreba. U zgradi Akademije će biti sajam i izložbeni dio, a u Parku skulptura filmske projekcije, predavanja, paneli, radionice i glazbeni program.

Poziv za sudjelovanje otvoren je do 8. kolovoza galerijama, umjetničkim organizacijama, udrugama, individualnim autorima, a sudionici će biti objavljeni 15. kolovoza, izvijestili su organizatori.

Za razliku od prijašnjih izdanja umjetnine će se izložiti u slikarskim i kiparskim klasama, prostoru koji ima visoke stropove i puno svjetla, tijekom četiri dana postati jedinstveno mjesto susreta umjetnika, kolekcionara, galerista, povjesničara umjetnosti i svih ljubitelja umjetnosti.

Društvo povjesničara umjetnosti Hrvatske organizira izložbu "Fakcija i fikcija" kao rezultat praktikuma za povjesničare umjetnosti.

Povodom ruske agresije na Ukrajinu, Art Zagreb u suradnji s Udruženjem ukrajinskih galerista, predstavit će ukrajinske galerije i radove umjetnika nastale od početka rata.

Za vrijeme Art Zagreba, Akademija likovnih umjetnosti organizirat će svoj program pod nazivom ALU Perspektiva 2.

Izložba "Petolik" predstavit će radove likovnih akademija iz četiri države - Hrvatske, Indije, Kine i Srbije, dok će likovne akademije Zagreb, Osijek i Rijeka predstaviti najbolje radove studenata i specifičnosti svojih nastavnih programa.

30.07.2022. 14:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh