« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 5 godina i 2 mjeseca
MMMM

Aromaterapija iz kućne radinosti

Postoji i antistresna metoda koja ne mora ispuniti cijeli prostor mirisom, a radi se o mirisnoj smjesi

Napravite svoju lopticu za opuštanje
Napravite svoju lopticu za opuštanje (Arhiva)
Više o

aromaterapija

,

smjesa

,

loptice

Aromaterapija najčešće priziva u misli mirisne svijeće i eterična ulja. No, postoji i antistresna metoda koja ne mora ispuniti cijeli prostor mirisom, a radi se o mirisnoj smjesi. Ovaj jednostavan recept za kreiranje eterične antistres 'loptice' koristi samo nekoliko sastojaka, a sigurno će vas opustiti. 

Aromaterapija pomoću smjese je odlična jer izaziva i vaš osjet dodira, a ne samo mirisa. Uz odgovarajuće ulje, može postati i izvrstan 'lijek' za tegobe koje idu uz artritis ili probleme sa sinusima. 

Najbolja ulja za opuštanje su ona kamilice, lavande i ružmarina pa evo kako ćete napraviti smjesu:

Recept za aromaterapijsku smjesu 

brašno
sol
prašak za pecivo
žličica ulja
žlica vode
6-8 kapi eteričnog ulja

Priprema

Prvo pomiješajte suhe sastojke, a zatim mokre (sve osim eteričnog ulja). Smjesu stavite u lončić te zagrijte na otprilike 5 minuta. Konstantno miješajte sve dok ne dobijete relativno čvrstu smjesu. Izvadite 'lopticu' i pustite kratko da se ohladi, a zatim dodaje kapljice ulja u smjesu. 

Primjena

Igrajte se s antistresnom lopticom kad god osjetite da se trebate opustiti. Osim mirisa, pokreti stiskanja djelovat će pozitivno na vaš živčani sustav. Možete dodati i umjetnu boju u smjesu kako bi potaknuli i 'vizualno' opuštanje. 

11.03.2019. 15:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh