« Film
objavljeno prije 9 godina i 11 mjeseci
FAK PREPORUKE

Apsolutna preporuka - Third Star

Koliko god morbidno zvučalo, tragične priče o neizlječivo bolesnim ljudima oduvijek su prodavale knjige i punile kino dvorane diljem svijeta

Third Star je neočekivano dobar
Third Star je neočekivano dobar (Arhiva)
Više o

preporuke

,

filmske preporuke

,

Benedict Cumberbatch

,

FAK portal

,

Third Star

Kao i uvijek kada mi se određeni glumac ili glumica nađu pri vrhu liste opsesija, njegova/njezina filmografija obavezno se pomno istraži i uvrsti na moj vječnorastući popis filmova za pogledati te čeka svoj trenutak kada će zaigrati na 15-inčnom zaslonu mog monitora. 

Third Star je, tako, svojih sat i pol dočekao jednog tužnog radnog vikenda, kada sam impresivnim dedukcijskim procesom koji bi i samoga Sherlocka Holmesa posramio, procijenila da mi je gledanje Žene kojoj sam čitao predepresivno pa sam se umjesto toga odlučila za film u kojemu Benedict Cumberbatch umire od raka.

Nije spojler, bez brige. Već prije no što ugledamo njegovo tipično europski zbrčkano, „jolie laide" („ružno-lijep", francuski žargon koji označava nekonvencionalnu ljepotu) lice, Cumberbatchov baršunasti, alanrikmanovski glas predstavlja nam ga kao Jamesa, 29-godišnjaka koji okruglu trideseticu neće dočekati.

James, naime, boluje od rabdomiosarkoma (zloćudnog tumora mekih tkiva) i povodom rođendana s trojicom najboljih prijatelja kreće na posljednje putovanje u Barafundle Bay, omiljeno mu mjesto na svijetu. Požrtvovni Davy (Burke) nježna je dušica koji je nakon gubitka posla odlučio pomoći Jamesovoj obitelji i posvetiti se njezi umirućeg prijatelja. Zatim Bill (Robertson), veseljak i avanturist, koji je zapeo u rutinskoj vezi s dominantnom djevojkom. Na Jamesovo iznenađenje, pridružuje im se i Miles (Feild), njegov najbliži prijatelj, uspješan poslovni čovjek sa spisateljskim ambicijama, koji se teže no ostali nosi s Jamesovim stanjem.

Cijelu recenziju pročitajte na FAK portalu.

Piše: Vedrana Vlainić/FAK
24.06.2014. 08:31:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh