« Hi-tech
objavljeno prije 7 godina i 8 mjeseci
ZARADITE

Apple nudi milijun i pol dolara za propuste u iOS 10

iPhone je jedan od najsigurnijih uređaja kojega možete kupiti ovih dana, ali Apple sigurnost je još daleko od toga da bi bila 100 % otporna na razne hakerske napade.

Nađite sigurnosni propust i zaradite brdo love
Nađite sigurnosni propust i zaradite brdo love (Apple)
Više o

sigurnost

,

iOS 10

,

propusti

iOS 10 je već jailbroken, iako jailbreak još nije dostupan masama. To znači da postoje ranjivosti u kodu koje hakeri mogu koristiti kako bi dobili pristup telefonu. Sigurnosna tvrtka Zerodium, koja je najpoznatija po svojim nagradnim programima za pronalazak kritičnih sigurnosnih propusta, odlučila je povećati nagradu za jailbreak iOS-a 10 na čak 1,5 milijuna dolara, piše ICT Business.

Prije je ta cifra iznosila pola milijuna dolara, a hakeri bi trebali napraviti demonstraciju zero-day daljinskog jailbreaka iOS 10 platforme bez pristupanja uređaju. Zanimljiv je podatak kako je udvostručena nagrada i za daljinski jailbreak Androida 7.0 - prvotnih 100 tisuća dolara nagrade popelo se na 200 tisuća dolara.

Osnivač Zerodiuma, Chaouki Bekrar, za Wired je izjavio kako je nagrada povećana zbog toga da se poveća sigurnost iOS 10 i Android 7 sustava.

07.10.2016. 11:44:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh