« Biznis
objavljeno prije 13 godina i 8 mjeseci
NEBO JE GRANICA

Apple nezaustavljiv, dionice prvi put premašile 300 dolara

Apple sada vrijedi preko 275 milijardi dolara, skok dionica reflektira tržišni uspjeh iPada i novog iPhonea

Apple iPod
Apple iPod (Getty Images)
Više o

Apple

,

Steve Jobs

,

iPad

Dionice Applea premašile su u srijedu po prvi put granicu od 300 dolara nakon što su ulagači izrazili zadovoljstvo odličnom perspektivom novog tablet računala iPad i planiranim širenjem kompanije u Kini.

Gigant potrošačke elektronike iz Silicijske doline sada vrijedi preko 275 milijardi dolara, pri čemu mu je samo u ovoj godini vrijednost porasla za 43 posto. U prosincu 2003. njegovim se dionicama trgovalo po samo 10 dolara.

Njihova je vrijednost u srijedu poskočila uoči objave tromjesečnog poslovnog izvješća koje je zakazano u ponedjeljak i reflektirat će skok prodaje iPada i novog modela iPhonea.

Iako brojne kompanije sada ulaze na tržište tablet računala, Appleov pionirski uređaj još uvijek drži dominantnu poziciju. Samo u prvom tromjesečju Apple je prodao tri milijuna uređaja, što su u tvrtki proglasili najboljom reakcijom kupaca na novi elektronički uređaj u povijesti.

Apple također navodno planira otvoriti 25 novih trgovina u Kini, čime će vjerojatno ojačati svoju poziciju na potencijalno najvećem svjetskom tržištu.(hina/metro-portal)

14.10.2010. 12:43:53
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh