« Hi-tech
objavljeno prije 7 godina i 10 mjeseci
NAPOKON

Apple mijenja više od stotinu emotikona

Apple tako nastoji pokazati različitost kao i njezino prihvaćanje u društvu, a konkretan slučaj s pištoljem dolazi godinu dana nakon kampanje na društvenim mrežama vođenom pod hashtagom "#DisarmTheiPhone"

Pištolj će od sada biti - plastičan
Pištolj će od sada biti - plastičan (Screenshot YouTube)
Više o

Apple

,

iOS

,

emotikoni

Apple najnovijim ažuriranjem softwera za iPhone i iPade donosi nove dodatke, kao i promjene u dizajnu. iOS 10, koji će biti dostupan za besplatno skidanje već od ove jeseni, tako više neće imati emotikon u obliku vatrenog oružja, nego će se on zamijeniti "plastičnim pištoljem", poput onog dječjeg za vodu.

Promjena već sada postoji za one koji su skinuli iOS beta 4, no to je uglavnom za korisnike koji nisu "obična publika", nego iz poslovnih i tehničkih razloga na vrijeme prilagođavaju svoje softwere na promjene koje na jesen donosi iOS 10.

Apple donosi više od sto promjena u svojim emotikonima, poput više žena "na radnom mjestu", više različitih tonova kože, kao i detaljnije emotikone. Primjerice, "muškarac koji trči" u novoj će verziji imati "3D" efekt.

Apple tako nastoji pokazati različitost kao i njezino prihvaćanje u društvu, a konkretan slučaj s pištoljem dolazi godinu dana nakon kampanje na društvenim mrežama vođenom pod hashtagom "#DisarmTheiPhone", koju je lansirala grupa odvjetnika koja je htjela Apple natjerati da emotikonom prestane "podupirati" vatreno oružje, pod kojim tisuće Amerikanaca strada svake godine.

03.08.2016. 11:56:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh