« Glazba
objavljeno prije 8 godina i 7 mjeseci
TVORNICA

Apocalyptica u Zagreb donosi presjek bogate karijere

Odlična finska metal četvorka Apocalyptica, globalno prepoznatljiva po sviranju violončela, donosi u Tvornicu kulture 15. listopada presjek svoje bogate karijere na europskoj turneji koja obuhvaća više od 50 gradova.

Apocalyptica u Tvornici 15. listopada
Apocalyptica u Tvornici 15. listopada (LAA)
Više o

Tvornica kulture

,

koncert

,

Apocalyptica

Aktualni osmi album "Shadowmaker" povod je velike turneje koja samo do sredine prosinca broji gotovo svakodneve nastupe u više od 50 europskih gradova. Turneja je počela s unaprijed rasprodanim koncertima u njemačkim Hamburgu, Frankfurtu i Dresdenu, a moćna Apocalyptica posjetit će i Poljsku, Češku, Austriju, Nizozemsku, Makedoniju, Belgiju Luksemburg, Švicarsku, Italiju, ali i Hrvatsku, kako bi godinu završili u Ukrajini i Rusiji.

I ova turneja pokazat će koliko je četvorka odlična uživo, a kako sami najavljuju, ova serija koncerata bit će potpuno drugačija od uobičajenih, jer sa sobom dovode veliku produkciju s novim elementima, a u nastupima ih prati odličan vokalist Franky Perez.

U 2 sata svirke Apocalytica će osim pjesama s aktualnog "Shadowmaker" proći kroz veliki raspon stvari sa svih dosadašnjih albuma, a u nastupu se vraćaju korijenima, sve do 90-ih godina i početaka karijere, te sami najavljuju da će svirati posebne verzije pjesama koje nisu izvodili 15 godina.

Video: Apocalyptica - "Nothig Else Matters"

Ono što je počelo s obradama Metallice preraslo je u jedan od najpoznatijih finskih bendova, a dva desetljeća karijere i krcati koncertni raspored govore u prilog tome da je njihova kvaliteta neupitna, a oni i dalje jednako originalni. Apocalyptica je uvijek imala široko poimanje onoga što rade, a svirajući violončela dokazali su da rock i metal glazba ne ovisi o instrumentu, nego o stavu kojeg imate.

Koji god da su stil istraživali, bilo da je riječ o atmosferičnim i laganijim skladbama ili brzim, energičnim ritmovima, njihova glazba je uvijek bila dinamična i puna melodija. U svojim odličnim nastupima pokazuju kako vas u jednom trenu mogu obasipati smirujućim zvukovima, a u drugom sirovom rock i metal energijom. Apocalyptica je pokazala da kroz svoju glazbu mogu spojiti starije i mlađe, klasiku i metal. U Zagreb intenzivan, glasan i eksplozivan Apocalyptica show dolazi pokazati zašto su nakon 8 albuma i dva desetljeća duge karijere i dalje jednako originalni.

Video: Apocalyptica "Cold Blood"

Ulaznice

Ulaznice su pretprodaji po cijeni od 140 kn, dok će na dan koncerta iznositi 160 kn.

Službena prodajna mjesta:

  • Dirty old shop, Tratinska 18

  • Rockmark, Berislavićeva 13

  • Dallas Music Shop, Tkalčićeva 7

  • Aquarius CD Shop, Varšavska 13

  • Eventimova prodajna mjesta i www.eventim.hr

  • Entrio prodajna mjesta i www.entrio.hr

 

Organizator koncerta je LAA.

05.10.2015. 11:54:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh