« Hi-tech
objavljeno prije 5 godina i 10 mjeseci
NOVOSTI

AOC proširuje svoju gejming liniju novim zakrivljenim monitorima

Gemjeri veterani mogu se prisjetiti dana kada su morali bojiti svoj zaslon markerom ili stickerima kako bi označili središnje mjesto akcije...

Sjajna linija zakrivljenih monitora
Sjajna linija zakrivljenih monitora (AOC)
Više o

AOC

,

gaming monitori

Specijalist za monitore AOC najavljuje G1 seriju monitora s tri nova zakrivljena modela - C24G1, C27G1 i C32G1 u rasponu veličina od 23.6-inča (59.94 cm) do 27-inča (68.58 cm) i 31.5-inča (80.01 cm). Naglašeno crveni dizajn i radijus zakrivljenost od 1500 mm do 1800 mm osiguravaju odlično, uranjajajuće iskustvo igranja.

Nova serija opremljena je VA panelima i podržava Full HD (1920 x 1080 piksela) rezoluciju. Idealni za kompetitivne gejmere, ovi monitori dostavljaju slike visokog kontrasta s dubokim crnim i živim bojama uz stopu osvježavanja od 144 Hz, brzinu odziva od 1 ms MPRT (Moving Picture Response Time) i široke kutove gledanja od 178°/178°. Za najglađe iskustvo igranja monitori se mogu pohvaliti AMD FreeSync podrškom koja omogućuje igranje bez zastajkivanja i kidanja slike, Low Input Lag za najbržu vizualnu povratnu informaciju i automatsku prilagodbu zasićenja i detalja na slici, kao i potpuno novu značajku - AOC Dial Point koji automatski postavlja križić u centar akcije koji pomaže FPS igračima da bolje i lakše ciljaju.

Novi AOC gejming monitori - C24G1: radijus zakrivljenosti od 1500 mm, 144 Hz stopa osvježavanja, vrijeme odziva od 1 ms, nisko ulazno kašnjenje, Free Sync i ergnomsko postolje

Gejmeri više ne moraju birati između elegantnih dizajna, brzih panela, točnih boja i zakrivljenja za bolje iskustvo igranja. S novom AOC G1 serijom sve ove značajke dolaze zajedno. G1 Serija dolazi u kompletno novo dizajniranom ruhu. Svi modeli mogu se pohvaliti elegantnim i kompaktnim ultra tankim dizajnom koji omogućuje idealno postavljanje više monitora jedan uz drugi za još bolji doživljaj igranja. Dva modela nove serije (C24G1 i C27G1) opremljena su ergonomskim postoljem s mogučnošću podešavanja visine do 130 mm i naginjanja od 35 stupnjeva kako bi gejmeri mogli podesiti monitor na svoju idealnu poziciju. Zahvaljujući zakrivljenosti od 1500 mm (C24G1) i 1800 mm (C27G1 i C32G1), korisnike se dovodi u centar akcije virtualnog svijeta.

Sva tri modela opremljena su AMD FreeSync tehnologijom koja sinkronizira GPU i monitor kako bi sličice bile prikazane onda kada trebaju i tako eliminira ulazno kašnjenje i zastajkivanje slike uzrokovano V-Sync-om i eliminira kidanje slike koja može biti uzrokovano nepodudaranjem sličica. Stopa osvježavanja od 144 Hz i brzo vrijeme odziva od 1 ms (1 ms MPRT može biti podešena i na 4ms GtG) omogućuju korisnicima osjećaj povezanosti sa sadržajem jer drastično smanjuju zamućenje pokreta (motion blur). G1 serija ima nisko ulazno kašnjenje što znači da se akcije upućene od korisnika transformiraju u vizualni sadržaj bez primjetnog kašnjenja prouzrokovano internim procesuiranjem samog monitora.

Uz još jednu jedinstvenu značajku - AOC Game Color, korisnici mogu prilagoditi zasićenje boja za još bolji stupanj sive boje i više detalja slike. Istovremeno dok korisnici mogu podesiti zasićenje boje, broj piksela i razne druge male postavke i spremiti ih u tri različiti Gamer postavke, G1 Game Mode Settings ukjučuje i unaprijed definirane postavke za FPS, Racing i RTS igre i tako prilagođava postavke monitora različitim žanrovima video igara.

Gemjeri veterani mogu se prisjetiti dana kada su morali bojiti svoj zaslon markerom ili stickerima kako bi označili središnje mjesto akcije. Od sada ugrađeni AOC Dial Point automatski postavlja križić koji pomaže FPS igračima da bolje i lakše ciljaju.

VA paneli G1 serije kombiniraju i poboljšavaju najbolje karakteristike TN i IPS panela. Kutevi gledanja u skladu su s uobičajenim IPS panelima (178/178), a stopa osvježavanja od 144 Hz i vrijeme odziva od 1 ms podudaraju se s trenutačnim TN panelima no, s puno točnijim bojama i boljim kutevima gledanja. Uz to, VA paneli mogu se pohvaliti i s dva do tri puta višim kontrastom nego IPS i TN paneli.

Uz bogatu mogućnost povezivanja koja uključuje 2 x HDMI, DisplayPort i VGA, utor za slušalice, G1 serija pokriva sve potrebe i onih najkompetitivnijih gejmera. Tu su i standardne AOC-ove tehnologije koje omogućuju bezopasno i udobno igranje tijekom više sati poput AOC Low Blue opcije koja smanjuje štetne valove plave svjetlosti, te AOC Flicker-Free tehnologija koja smanjuje neugodno titranje ekrana.

23.6-inčni zakrivljeni C24G1 i 27-inčni zakrivljeni C27G1 bit će dostupni u srpnju ove godine po preporučenoj maloprodajnoj cijeni od:

AOC C24G1 - 1.469 kuna (bez PDV-a)

AOC C27G1 - 1.839 kuna (bez PDV-a)

Veći zakrivljeni 32-inčni C32G1 očekuje se u kolovozu ove godine po preporučenoj maloprodajnoj cijeni od:

 

AOC C32G1 - 2.209 kuna (bez PDV-a)

 

12.06.2018. 15:31:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh