« Hi-tech
objavljeno prije 4 godine i 5 mjeseci
NOVOSTI

AOC predstavlja novi 27 inčni gaming monitor

Stručnjak za gaming monitore AOC najavljuje novi AG273QX gaming monitor s QHD rezolucijom i privlačnim HDR vizualima

Novi adut AOC-a
Novi adut AOC-a (AOC)
Više o

gaming

,

AOC monitor

Stručnjak za gaming monitore AOC lansira novi 27 inčni (68.6 cm) gaming monitor - AG273QX iz svoje treće generacije AGON linije. Ovaj cjeloviti paket vrlo poželjnih značajki za akcijske, MOBA i arkadne igre zadovoljit će potrebe obožavatelja u pogledu brzine i kvalitete slike.

AG273QX dolazi s vrlo uvjerljivim gaming značajkama, a koje uključuju impresivnu brzinu osvježavanja od 165 Hz i vrijeme odziva od 1 ms (MPRT). Za razliku od ostalih gaming monitora koji su usredotočeni samo na brzinu, AG273QX je opremljen i 27 inčnim VA panelom u QHD (1440p) rezoluciji za puno jasnije detalje i bogat kontrast, a posjeduje i AOC Wide Colour Gamut i VESA DisplayHDR 400 certifikat za živopisne i još prirodnije boje. Njegova AMD FreeSync 2 HDR podrška omogućuje stvarne slike bez ulaznog kašnjenja i uklanja poteškoće u prikazu.

Brzina osvježavanja od 165 Hz znači da AG273QX osvježava nove slike otprilike svakih 6 milisekundi, što je izuzetno važno za konkurentne igrače. Zajedno s vremenom odziva piksela od 1 ms (MPRT) znači da će igrači vidjeti glatke animacije i lakše pratiti kretanja svojih protivnika.

27 inčni VA panel u QHD rezoluciji (2560 x 1440) koristi izvorni omjer statičkog kontrasta 3000:1 s dubokim, crnim nijansama. Dodatnoj visokoj rezoluciji i bogatom kontrastu pridodaje i VESA DisplayHDR 400 podrška, što znači da monitor može dostići vrhunac svjetline od 400 nita.

Monitor točno reproducira HDR sadržaje, poput svijetlih bljeskova i eksplozija različitih nijansi u tamnom igračkom svijetu, koji pri tome u potpunosti "uranjaju" igrača u igru. AMD FreeSync 2 HDR značajka omogućuje mapiranje HDR tonova s ​​niskim kašnjenjem, kompenzaciju niskog broja prikazanih slika (Low Framerate Compensation, LFC) što omogućuje igranje bez poteškoća u prikazu.

Ravan, elegantan VA panel s tri strane skoro bez okvira dobro je prilagođen igračima koji preferiraju uobičajene ravne zaslone. Igrači koji se odluče za zakrivljeni zaslon možda će više voljeti njegove "zakrivljene srodnike" poput AOC AG273QCX ili AG273QCG modela.

Kako bi igrači lakše prenijeli svoje monitore na LAN zabave ili turnire, AG273QX je opremljen ručkom za nošenje i pruža jednostavnu montažu jednim klikom bez vijaka. AG273QX se također isporučuje s dvostrukim držačima za slušalice sa svake strane i prilagodljivim RGB Light FX lampicama sa stražnje strane, što pridonosi personaliziranom osjećaju.

Obožavatelji FPS igara posebno će cijeniti DialPoint opciju, AOC-ov pokazivač cilja, koji postavlja na sredinu ekrana ako u igri nema nijednog. Nadalje, AOC Shadow Control opcija može se podesiti u OSD izborniku za osvjetljavanje tamnih područja ili potamnjene svjetlijih područja, a AOC Game Color omogućuje povećanje ili smanjenje zasićenosti boje i razine sive boje. Tri unaprijed konfigurirana (FPS, Racing, RTS) i tri korisnička prilagodljiva načina igre nude jednostavan pristup korisnim postavkama. Ažurirani OSD u seriji AGON 3 omogućuje jednostavno podešavanje postavki, a korisnici čak mogu upotrebljavati i G-Menu softver za dodatna podešavanja bez korištenja OSD tipki.

AOC AGON AG273QX bit će dostupan u studenom 2019. godine po preporučenoj maloprodajnoj cijeni od 3.779 kuna (bez PDV-a).

23.10.2019. 09:31:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh