« Hi-tech
objavljeno prije 9 godina i 5 mjeseci
LIDERI

AOC i Philips zadovoljni poslovnim rezultatima

U odnosu na treće tromjesečje prošle godine, oba su branda ponovo povećala svoj tržišni udio u trećem tromjesečju ove godine što ih je dovelo do vodeće pozicije u tom segmentu

Zajedno su lideri na tržištu regije
Zajedno su lideri na tržištu regije (AOC)
Više o

Philips

,

AOC

,

monitori

Unatoč izazovnoj klimi na istočno europskom tržištu, AOC i MMD, licencirani brand partner za Philips monitore, uspješno posluju u svojoj regiji. AOC i MMD podružnice su TPV Technology Limited, najvećeg svjetskog proizvođača LCD monitora.

S trenutno 14 posto tržišnog udjela Philips monitori drže vodeću poziciju u Istočnoj Europi dok ukupni tržišni udio oba brenda dostiže skoro 22 posto. Philips je također preuzeo lidersku poziciju u 27 inčnom segmentu monitora s 15 posto udjela na tržištu, a zajedno s AOC-om posjeduje skoro 24 posto tržišta u segmentu ovih velikih zaslona.

Najnovije podatke analitičke tvrtke Context komentirao je Krešo Jurak, voditelj prodaje za Adriatic regiju  "Izuzetno smo zadovoljni i ponosni što je naš fokus na inovacije i kupce donio ove pozitivne rezultate. Oba naša branda, AOC i Philips, pružaju inovativne proizvode i rješenja koja zadovoljavaju potrebe kupaca u svim segmentima tržišta. Kombinacija naše prodaje i marketinške strategije dovela nas je do ovog uspjeha koji je potvrđen ovim izvrsnim rezultatima u tržišnom udjelu", dodaje Krešo Jurak.

Uspjeh na ukupnom tržištu bio je popraćen vrlo pozitivnim razvojem u rastućem segmentu 27 inčnih monitora. U odnosu na treće tromjesečje prošle godine, oba su branda ponovo povećala svoj tržišni udio u trećem tromjesečju ove godine što ih je dovelo do vodeće pozicije u tom segmentu.

  "Naš cilj je konstantno usmjeravanje tržišta prema inovacijama i učvršćivanje liderske pozicije u postavljanju trendova. Upravo zbog toga smo uložili u segment velikih ekrana i boljih rezolucija koji povećavaju produktivnost korisnika. Drago nam je što možemo naočigled vidjeti koliko nam se strategija isplatila", zaključio je Krešo Jurak.

Vodeća pozicija AOC i Philips monitora u Adriatic regiji

AOC i Philips monitori nastavljaju sa snažnim pozicioniranjem u Adriatic regiji. AOC trenutno drži treće mjesto nakon kojega slijedi Philips što ih zajedno dovodi do vodeće pozicije u regiji s tržišnim udjelom od gotovo 25 posto. Također u važnom segmentu rasta su i 27 inčni monitori koji također drže vodeću poziciju na tržištu.

12.01.2015. 10:50:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh