« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 1 mjesec
ŽELJKA ANTUNOVIĆ:

Glavni mi je cilj osigurati SDP-u pobjedu na parlamentarnim izborima

Antunović kaže kako želi stvoriti snažan zagrebački SDP u kojem se više neće događati krize

(Goran Mehkek/Cropix )
Više o

SDP

,

Željka Antunović

,

parlamentarni izbori

,

zagrebački SDP

Kandidatkinja za predsjednicu zagrebačkog SDP-a Željka Antunović izjavila je danas kako joj je glavni cilj osigurati SDP-u pobjedu na idućim parlamentarnim izborima, a ostvarenja toga cilja, naglasila je, neće biti bez snažne, odlučne i jedinstvene zagrebačke stranačke organizacije.

"Ne želim više da SDP bude u oporbi. Na idućim parlamentarnim izborima moramo dovesti SDP na vlast da realizira svoja znanja i rješenja za bolji život. To je i glavni cilj moje kandidature", poručila je Željka Antunović zagrebačkim SDP-ovcima koji su ispunili dvoranu Tribine Grada Zagreba.

"Bez pobjede nema nikakve budućnosti za SDP, nema budućnosti za Hrvatsku", dodala je, naglasivši da njezin i cilj svakog zagrebačkog SDP-ovca u narednom razdoblju treba biti osigurati stranci glas svakog drugog Zagrepčanina.

Članstvu je poručila da želi drugačiju najveću SDP-ovu gradsku organizaciju, te da su unutarstranački izbori za čelnika te organizacije 23. svibnja upravo prilika da se "okrene novi list i krene novim početkom, poštujući ono što smo ostvarili, ali i otvoreni za promjene".

"Ne želim da se više u SDP-u događaju krize, ne želim loše reprize, želim da krenemo novim početkom", istaknula je Željka Antunović.

Naglasila je da, uz pomoć članstva, želi stvoriti veliki i snažni zagrebački SDP, u kojemu će odlučivati članstvo, a ne samo vodstvo, u kojemu neće vladati konkurencija interesa, nego znanja, ideja i sposobnosti, "SDP koji će građane poštivati, a ne iskorištavati".

Posebno je istaknula potrebu da se za stranku i Grad bitnim pitanjima u stranci počne raspravljati već na najnižoj razini, u mjesnim ograncima, kao i da se ukine "klijentelizam", odnosno da se na stranačkim i gradskim funkcijama "uvijek vrte isti ljudi".

Članstvu se obratilo i petero SDP-ovaca, za koje je Antunović rekla da su snaga koja može promijeniti zagrebačku organizaciju.

"Moramo biti drugovi, prijatelji, iskreni i otvoreni", poručila je Ljubica Đukanović, dok je Zvonimir Leko za Željku Antunović rekao da se pokazala kao "opasan, ali pošten borac", iskusna i kvalitetna političarka, o čemu svjedoči i to da kada se u javnosti spomene ime Željka odmah se zna o kome je riječ. (hina/metro-portal)

08.05.2010. 14:31:58
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh