« Kultura
objavljeno prije 4 godine i 1 mjesec
PREDSTAVE

Antisezona 20 – Gdje su naša tijela? /online and live/

ANTISEZONA suradnički je projekt samo-organizacije i samo-kuriranja četiri hrvatske plesne umjetnice

Antisezona
Antisezona (Arhiva)
Više o

Antisezona

Antisezona 20 je mjesto susreta - u svijetu kakvim ga danas oblikuje COVID 19, ona će biti kontinuriani program live online izvedbi, drugih programa i razgovora live-streamanih na Youtube kanalu https://tinyurl.com/antisezona

Antisezona je nastavak projekta kolektivnog samokuriranja suvremenih izvedbi. Umjesto Antisezone kakva je osmišljena u vremenu prije sadašnjosti, te mimo online re-prezentacija već postojećih sadržaja, izazov nam je kurirati sezonu živih online izvedbi i razgovora o trenutnom stanju tijela, izvedbe i zajednice.

Antisezona je eksperimentalni program. Nastavljamo slijediti naš interes za granična, neistražena i riskantna područja medija, iz kojih se kreiraju izvedbene forme koje pomiču očekivane granice koreografije i izvedbe. Zanima nas neprekidno propitivanje uvjeta umjetničke proizvodnje i inoviranje u načine umjetničke, konceptualne i produkcijske suradnje.

Zbog toga, u trenutnoj situaciji radikaliziranih uvjeta, želimo nastaviti baviti se opstankom/postankom plesa i izvedbe kao živih i otjelovljenih medija, rada i financiranja u kulturi, te mjesta javnog i kolektivnog artikuliranja analize današnjice kroz prizmu tijela i suprisutnosti, kao njenih kritičnih žarišta.

ANTISEZONA suradnički je projekt samo-organizacije i samo-kuriranja četiri hrvatske plesne umjetnice: Ane Kreitmeyer, Silvije Marchig, Sonje Pregrad i Ive Nerine Sibila i umjetničkih organizacija Divert (IMRC), Četveroruka, Kik Melone te festivala Improspekcije.

Program je financiran sredstvima Grada Zagreba i Ministarstva kulture RH. Odvija se u partnerstvu s Muzejom suvremene umjetnosti u Zagrebu.

U subotu, 28.3. u 19h pozivamo Vas na prvu live online izvedbu:

26.03.2020. 17:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh