« Hi-tech
objavljeno prije 11 godina i 1 mjesec
KONTROLA

Anoymous pozvali na zamračenje interneta 22. travnja zbog CISPA-e

Jedna stvar je sigurna: niti vi, niti bilo tko drugi na ovom svijetu ne može kontrolirati internet. Zato ni ne pokušavajte, poručili su Anonymousi Obami

Zamračimo internet kao protest protiv CISPA-e
Zamračimo internet kao protest protiv CISPA-e (Screenshot YouTube)
Više o

zakon

,

kongres

,

zaštita privatnosti

,

Senat

,

Anonymous

,

sloboda interneta

,

CISPA

,

zabrana interneta

Anonymousi su pozvali na zamračenje interneta u ponedjeljak, 22. travnja zbog toga što je zloglasna CISPA (Cyber Intelligence Sharing and Protection Act) prošla u Predstavničkom domu američkog Kongresa i čeka potvrdu Senata i potpis Obame kako bi postala važeća.

CISPA treba omogućiti vladinim agencijama i privatnim kompanijamadobivanje informacija od drugih kompanija o korisnicima interneta bez njihovog dopuštenja, čak i u slučajevima kada su se obavezale na zaštitu privatnosti podataka.

Još jedan od zakona koji grubo krši ljudska prava provlači se kroz zakonodavna tijela pod krinkom zaštite od cyber terorizma.

Anonymousi žele zamračenje interneta kao dragovoljni čin korisnika i portala, bez najava o napadima ili nečem sličnom. U poruci Anonymousa Obami stoji:

"Želimo da Internet bude u mraku u ponedjeljak na 24 sata kako bi protestirali protiv vašeg nelogičnog i terorizirajućeg zakona usmjerenog protiv cijelog interneta. Iako je cijeli internet protiv ovog zakona, to nije spriječilo njegovo donošenje od strane vlasti koja je zaslijepljena novcem lobista. Stoga smo odlučili nešto poduzeti kako bismo vam otvorili oči. 

Svaki popularan portal bit će u mraku dok vi, gospodine Obama, ne obećate da ćete iskoristiti pravo veta i zaustaviti ovaj zakon u Senatu. Ovu akciju shvatite kako protest ili upozorenje, kako god želite.

Jedna stvar je sigurna: niti vi, niti bilo tko drugi na ovom svijetu ne može kontrolirati internet. Zato ni ne pokušavajte."

Kako će to izgledati u ponedjeljak, vidjet ćemo.

21.04.2013. 13:40:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh