« Svijet
objavljeno prije 14 godina i 5 mjeseci
UKRAJINSKI IZBORI

Ankete za Janukoviča, Timošenko tvrdi da se radi o prijevari

Po svemu sudeći minimalna pobjeda proruske opcije mogla bi izazvati dodatne podjele između "plavih" i "narančastih" Ukrajinaca

Viktor Janukovič
Viktor Janukovič (Getty Images)
Više o

izbori

,

Ukrajina

,

Julija Timošenko

,

Viktor Janukovič

Proruski predstavnik oporbe Viktor Janukovič pobjednik je drugog kruga ukrajinskih predsjedničkih izbora održanog u nedjelju, s prednošću od tri do pet postotnih bodova ispred protukandidatkinje Julije Timošenko, po trima anketama na izlazu s birališta.

Janukovič je osvojio 49,8 posto glasova birača, a premijerka Timošenko 45,2 posto, po institutu GfK Ukrajina. Iz iste ankete vidljivo je da je 5 posto birača glasovalo "protiv svih", mogućnost koju predviđa izborni zakon.

Janukovič pobjeđuje s 48,7 posto, a Timošenko s 45,5 posto, po drugim dvjema anketama koje je naručila skupina neovisnih instituta, među kojima i Zaklada za demokratske inicijative i tvrtka Savik Schuster Studios.

Stožer Julije Timošenko: izbori su prijevara

"Prerano je za proglašenje pobjednika" na ukrajinskim predsjedničkim izborima, izjavio je u nedjelju Oleksandar Turčinov, 'desna ruka' premijerke Julije Timošenko, koji je izvijestio o "velikoj prijevari" u suparničkom taboru.

"Nažalost, nismo mogli spriječiti veliku prijevaru. Bili su ovo jedni od najprljavijih izbora u Ukrajini", rekao je Turčinov. (hina/metro-portal)

07.02.2010. 21:42:12
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh