« Film
objavljeno prije 3 godine i 3 mjeseca
MSU

Animacija izrezanih oblika - online radionica

Riječ je o vrlo brzoj tehnici animacije koja se koristi plošnim dvodimenzionalnim likovima i pozadinama napravljenima od izrezanih oblika

Animacija izrezanih oblika
Animacija izrezanih oblika (Arhiva)
Više o

MSU

,

animacija

,

online radionica

MSU poziva na treću u nizu od deset radionica, pod nazivom 'Animacija izrezanih oblika'. Riječ je o vrlo brzoj tehnici animacije koja se koristi plošnim dvodimenzionalnim likovima i pozadinama napravljenima od izrezanih oblika.

Na izložbi „Od imaginacije do animacije: šest desetljeća Zagreb filma" možete vidjeti film naslova „Gypsy Carmen" jedne od pionirki animacije silueta Charlotte „Lotte" Reininger. Njezin film „Pustolovine princa Ahmeda" (1926.) jedan je od najstarijih sačuvanih dugometražnih animiranih filmova.

Pozivamo i vas da po uzoru na rad animatorice Lotte Reiniger (1899.-1981) sami izradite svoje likove od papira.

Odaberite malo čvršći papir na kojem ćete primjerice nacrtati vlastitu sjenu ili vanjski oblik nekog lika. Ideju za izgled lika možete pronaći tako da promatrate sjene likova ili predmeta iz neposredne okoline.

Nakon što ste završili sa crtanjem, lik izrežite i postavite na podlogu. Možete ih postaviti i ispred bijelog papira i usmjeriti svjetlo u njih. Fotografirajte papir s druge strane kako biste dobili još dramatičnije sjene likova. Fotografije vaših radova šaljite na e-mail: edukacija@msu.hr.

29.12.2020. 12:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh