« Glazba
objavljeno prije 13 godina i 6 mjeseci
KAKO JE BILO..

Angels in Harlem Gospel Choir digao Lisinski na noge

POGLEDAJTE GALERIJU - Svojim prekrasnim koncertom 'Angels in Harlem' su zagrijali srca Zagrepčana te unijeli radost i veselje u ponekad tmurnu svakidašnjicu glavnog grada

Angels in Harlem
Angels in Harlem (Josip Antolić)
Više o

KD Vatroslav Lisinski

,

koncert

,

izvještaj

,

„Angels in Harlem Gospel Choir"

,

gospel zbor

Omiljeni gospel zbor Baracka Obame jučer je u prepunom Lisinskom pokazao zašto ih s pravom zovu 'Angels in Harlem'. S 15-ak minuta kašnjenja zagrebačkoj publici prvo su se predstavili klavijaturist i bubnjar koji su svojom odličnom svirkom pratili zbor. Stvorili su atmosferu za dolazak devetero pjevača koji su ubrzo svojom simpatičnom i živopisnom pojavom ispunili pozornicu Lisinskog.

Nije trebalo dugo da dignu cijeli Lisinski na noge. Od početka koncerta komunikacija s publikom je bila fenomenalna, a atmosfera toliko opuštena da su se zaštitari prilično uskomešali gledajući tu nesvakidašnju predstavu u Lisinskom. 

U prvom setu mogli smo slušati neke od najpoznatijih duhovnih pjesama, a posebna je bila izvedba 'Friend of God' koju je baš kao i svaku pjesmu pratila odlična koreografija. Nakon kratke pauze izvedena je poznata Amazing Grace koja je u Lisinski unijela duh nadolazećih božićnih blagdana, a i u nastavku 'Angelsi' su nastavili u tom duhu.

Kakav bi to bio koncert bez 'O Happy Day' prije kojeg su Angelsi na pozornicu pozvali osam članova publike da im se pridruže. Previdjeli su to da ih je zagrebačka publika toliko zavoljela da je doslovce pola dvorane potrčalo na pozornicu. Na samom kraju koncerta čuli su se i neki popularni klasici, pa su se za plesnu koreaografiju poslužili i 'Get up, get on up' stihovima slavnog Jamesa Browna.

Na bis su se vratili i 'zamolili' publiku ako bi mogli otpjevati još jednu pjesmu 'jer je vani tako hladno'. We are the world odjekivala je Lisinskim još dugo nakon koncerta, a mnogi nisu mogli prestati pjevati ni nakon izlaska iz dvorane.

Svojim prekrasnim koncertom 'Angels in Harlem' su zagrijali srca Zagrepčana te unijeli radost i veselje u ponekad tmurnu svakidašnjicu glavnog grada. Podsjetili su na onu ljepšu, duhovniju stranu života. Tokom cijelog koncerta naglašavali su ljubav i dijeljenje s bližnjima, a u tom duhu poklonili su Lisinskom fenomenalan koncert. Za mnoge jučerašnji je posjet Lisinskom na kraju postao i mnogo više od koncerta.

05.12.2010. 10:44:20
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh