« Spektakli
objavljeno prije 11 godina i 1 mjesec
BEZIMENA LJUBAVNA PRIČA

Angelina Jolie ipak smije snimati u BiH

Ministar kulture Federacije BiH dobio je scenarij o kojem se do sada tek nagađalo te povukao cenzorsku odluku koju je sam donio

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Getty Images)
Više o

Angelina Jolie

,

Gavrilo Grahovac

,

hipermarketi

Ministar kulture Federacije Bosne i Hercegovine Gavrilo Grahovac dao je dopuštenje za snimanje filma Angeline Jolie na području tog bosanskohercegovačkog entiteta, poništivši tako zabranu koju je osobno izrekao prije tri dana, potvrdio je medijima u subotu Edin Šarkić iz sarajevske producentske kuće "Scout film".

Šarkić je rekao da je iz federalnog ministarstva za sada dobio usmenu suglasnost za snimanje filma koji nosi radni naslov "Bezimena ljubavna priča" i koji se u prvoj fazi snima u Budimpešti. "Dobio sam usmenu potvrdu da ću pisano rješenje (za snimanje filma) dobiti u ponedjeljak. Ostaje mi pričekati taj ponedjeljak i krenuti na posao", kazao je Šarkić.

Potvrdio je da su nakon prvotno izrečene zabrane prekinute sve pripreme za snimanje filma na teritoriju BiH, koje je planirano za studeni, te da je preostalo tek dvadesetak dana za završetak toga posla.

"Scout film" morao je ministru Grahovcu dostaviti kompletan scenarij kako bi se on uvjerio da se ne radi o priči koja ponižava žene silovane u ratu, kako je to medijima prenio Željko Mitrović, vlasnik srbijanske PINK televizije koji je s Jolie neuspješno pregovarao o pružanju producentskih usluga u Srbiji.

Mitrovićevim tvrdnjama povjerovali su u udruzi "Žene-žrtve rata" koja okuplja Bošnjakinje silovane tijekom rata u BiH i zatražile od ministra Grahovca da zabrani snimanje filma, što je on i učinio. Na tu su odluku reagirali brojni mediji, redatelji i glumci iz BiH rekavši da je sramotna i nedopustiva. (hina/metro-portal)

16.10.2010. 17:12:50
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    Kladionicar
    17.10.2010. 11:24
    pa to je film ko ga jebe oni bez srama opale cenzuru mislim šta koga briga šta će biti u tom bjednom filmiću sa time su joj samo debelu reklamu napravili bojim se da je to sve po dogovoru
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh