« Nogomet
objavljeno prije 13 godina i 10 mjeseci
PSOVANJE

Anelka zbog Domenecha zamrzio nogmet

Anelka je opsovao francuskog izbornika Domenecha na poluvremenu utakmice s Meksikom na SP-u zbog čega je odstranjen iz momčadi

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Getty Images)
Više o

nogomet

,

Francuska

,

Raymond Domenech

,

SP 2010.

,

Cantona Facebook

Zbog Domenecha sam zamrzio nogomet, kazao je u svojem prvom javnom obraćanju nakon Svjetskog prvenstva bivši francuski reprezentativac Nicolas Anelka, čiji je sukob s izbornikom Raymondom Domenechom u Južnoj Africi potaknuo niz događaja koji se smatraju najvećom sramotom francuskog nogometa.

Anelka je opsovao Domenecha na poluvremenu utakmice (iako je to negirao) s Meksikom zbog čega je odstranjen iz momčadi, a u razgovoru za list France Soir priznaje kako je htio otići iz momčadi i prije samog početka SP-a.

"Nakon pripremne utakmice s Tunisom, deset dana prije početka SP-a, čvrsto sam odlučio otići iz reprezentacije jer sam već tad bio zgrožen načinom na koji Domenech vodi momčad. Već sam spakirao stvari, ali su me trojica suigrača nagovorila da ostanem. To je bila moja najveća pogreška", priznao je napadač Chelsea, koji je odmah shvatio da mu je u reprezentaciji namijenjena uloga koja mu ne odgovara.

>> Nicolas Anelka izbačen iz francuske reprezentacije

"Ja nisam igrač koji čeka loptu u kaznenom prostoru. Izborniku sam odmah rekao da ja to ne znam igrati, te da me za tu ulogu nije trebao ni pozvati u reprezentaciju. Nisam briljirao na pripremnim utakmicama, a moja igra na SP-u je bila katastrofalna. To jednostavno nisam bio ja, a način na koji je on vodio treninge i utakmice me natjerao da zamrzim nogomet. Optužuju me da nisam imao poštovanja prema izborniku, a ja odgovaram - kako poštivati kamikazu? Ako se namjeravao ubiti, mogao je to učiniti sam, a ne uništiti cijelu reprezentaciju", kazao je Anelka.

U četvrtak će i službeno reprezentaciju Francuske preuzeti Laurent Blanc, a za prvi pripremni susret s Norveškom nije pozvao nijednog od 23 igrača sa SP-a. (hina/metro-portal)

05.08.2010. 13:50:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh