« Hrvatska
objavljeno prije 11 godina i 11 mjeseci
ODJECI PRESUDE

Analitičari složni: Čačić treba odstupiti

Ostanak prvog potpredsjednika Vlade na funkciji šalje lošu poruku hrvatskoj, ali i svjetskoj javnosti o našoj zemlji

Fotografija vijesti
Više o

Vlada RH

,

Radimir Čačić

,

presuda Čačiću

Nakon današnje uvjetne osuđujuće presude prvi potpredsjednik Vlade Radimir Čačić treba dati ostavku, složni su politički analitičari, koji smatraju da bi njegov ostanak na funkciji pružio lošu sliku hrvatskoj javnosti o samom Čačiću, ali i svjetskoj javnosti o Hrvatskoj.

Analitičar Goran Gretić sa Fakulteta političkih znanosti smatra da javna osoba s takvom presudom ne može vjerodostojno predstavljati državu te bi bi Čačić sam trebao podnijeti ostavku. Ne učini li to, posljedice će za njegovu funkciju, ali i državu u cjelini biti loše.

Da se Čačić uopće nije smio kandidirati smatra profesor sa Filozofskog fakulteta Žarko Puhovski, koji ipak ocjenjuje da sama presuda neće utjecati na njegovu karijeru.

"Presuda je napisana na najbolji mogući zamisliv način jer se ne može reći da je oslobođen, a zapravo nije ni osuđen", rekao je Puhovski.

Politolog Anđelko Milardović također tvrdi da je aktualni potpredsjednik Vlade trebao napustiti politiku odmah nakon nesreće te da njegovo neodstupanje šalje lošu poruku javnosti. 

29.06.2012. 22:13:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh