« Život
objavljeno prije 14 godina i 11 mjeseci
inicijative

Amnesty International uz U2

Kampanja Zahtijevamo dostojanstvo! - Više prava, manje siromaštva! počinje na koncertima U2 u Zagrebu

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (AI)
Više o

Amnesty International

S tim će geslom Amnesty International Hrvatske na predstojećim koncertima grupe U2 u Zagrebu obilježiti početak svog sudjelovanja u globalnoj kampanji Amnesty International za ekonomska, socijalna i kulturna prava, priopćili su danas.

Dugoročna kampanja Amnesty Internationala "Zahtijevamo dostojanstvo" ima za cilj okončanje globalnog siromaštva priznanjem i zaštitom prava siromašnih. Njome će se od vlada, država i korporacija tražiti vodstvo, odgovornost i transparentnost. Središnji dio zahtjeva Kampanje bit će usvajanje i provedba zakona, politika i praksa koje mogu okončati neimaštinu, obespravljenost i nesigurnost.

Jedna od prvih aktivnosti za ostvarenje ciljeva Kampanje bit će akcija za potpisivanje i ratifikaciju Dodatnog protokola uz Međunarodni pakt o ekonomskim, socijalnim i kulturnim pravima. Kada stupi na snagu, Dodatni protokol omogućit će žrtvama kršenja ekonomskih, socijalnih i kulturnih prava te onima kojima je uskraćen pravni lijek u njihovim zemljama da zatraže pravdu na međunarodnoj razini.

Amnesty International Hrvatska ujedno poziva posjetitelje zagrebačkog koncerata grupe U2 da dođu do štandova njihove udruge te potpišu peticiju za Dodatni protokol koja će 24. rujna ove godine u UN-u biti predana predstavnicima svih država svijeta.

Peticija se može potpisati i na internet adresi http://protectallhumanrights.org

Također, pozivaju posjetitelje koncerata da fotografiranjem s transparentom kampanje pruže direktnu podršku zahtjevima kampanje.

Izvor: Hina

09.08.2009. 14:24:45
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh