« Kultura
objavljeno prije 4 godine i 5 mjeseci
IZLOŽBE

"Amimals In My Bedroom " umjetnice BI9 B0I u Galeriji Siva

Otvorenje izložbe predviđeno je za četvrtak 12.prosinca 2019. od 20.00 sati u galeriji Siva, Pierottijeva 11 (Medika)

Amimals In My Bedroom
Amimals In My Bedroom (Galerija Siva)
Više o

Galerija Siva

,

BI9 B0I

,

Amimals In My Bedroom

Autonomni kulturni centar kroz program galerija Siva poziva vas na otvaranje izložbe "Amimals In My Bedroom" umjetnice BI9 B0I.

Otvorenje izložbe predviđeno je za četvrtak 12.prosinca 2019. od 20.00 sati u galeriji Siva, Pierottijeva 11 (Medika). Izložba je otvorena do 17. prosinca, svaki dan, osim nedjelje od 17.00 - 20.00. sati.

Andrea (Bi9 B0i) iz Velike Gorice, koliko godina ima to nije bitno, završila je srednju Školu za Tekstil, kožu i dizajn - smjer dizajner odjeće, u Zagrebu. Velika je ljubiteljica umjetnosti, a pogotovo street art kulture, tattoo i glazbene scene (i svega što vole mladi). Kolažima, akrilom i slikanjem se bavi (kako se spada) od 2016., inspirirana svojim doživljajima i prijateljstvima s raznim hrvatskim umjetnicima. Što još.... Andrea je svoje putovanje vizualnog izražavanja započela kroz Tarot, kao prvim simboličnim vizualnim jezikom, s 15 godina - nakon toga istražuje simbolizam životinja, oblika, boja, brojeva te se bavi onim stvarima koje spadaju... na rubu znanosti

„Krajem 2016. nakon veoma čudnog sna u kojem sam sanjala trookog galeba s lebdećim Lotusom iznad glave, u meni se probudila snažna želja da taj san naslikam. Bio je to početak mog „šamanskog" dnevnika u obliku kolaža i slika u kojima sam svoje snove pokušala uobličiti u jezik simbola, boja i životinjskih totema. Tako sam također prolazila kroz neku vrstu meditacije kojom sam rješavala stres i traume te proučavala kakav efekt na moju, ali i psihu drugih imaju određeni simboli, boje ili životinje. Koncept ove izložbe je zamišljen kao ponovno upoznavanje i istraživanje onoga što je duboko u našoj psihi, nešto što nam obično dolazi kroz snove, slučajne znakove na ulici ili kroz meditaciju. Naziv AmiMals - tvorevina je dvije riječi - Ami (prijatelji) / i Animals (životinje). Smatram da su kroz mnoge kulture životinje bile baš ta spona između čovjeka i Prirode/Svemira, svojom nas prisutnošću, na blag način uče kako prihvatiti život, smrt i ljubav te kako da se vratimo u svoj vlastiti centar bića ili prirodu. Za sve znatiželjne, nakon izložbe moguće je dobiti Tarot Totemsko čitanje karata ili proučiti Šamansku mapu boja i totema."

Galerija Siva program je AKC-a, financijski podržan sredstvima Ministarstva kulture Republike Hrvatske, Grada Zagreba, Zaklade "Kultura nova" i Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva.

http://attack.hr/galerija-siva/

11.12.2019. 10:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh