« Svijet
objavljeno prije 14 godina i 9 mjeseci
anketa

Amerikanaci ne vjeruju Obaminom planu oporavka

Prema anketi provedenoj početkom kolovoza Amerikanci ne vjeruju da se Amerika oporavila od gospodarske krize niti da je Obamin plan uspješan

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (arhiva)
Više o

amerika

,

Barack Obama

,

gospodarska kriza

,

Obamin plan

,

oporavak gospodarstva

Većina Amerikanaca misli da plan za oporavak gospodarstva vrijedan 787 milijarda dolara koji je prije šest mjeseci prihvaćen na prijedlog administracije predsjednika Baracka Obame, dosad nije imao nikakva pozitivna učinka na gospodarstvo, po anketi objavljenoj u ponedjeljak.

41 posto ispitanika ocjenjuje da se stanje u gospodarstvu popravilo zahvaljujući tim troškovima, a 57 posto da se ništa nije promijenilo i da se recesija iz 2007. čak i produbila, po toj anketi koju su proveli USATodya/Gallup.

Tek 18 posto anketiranih misli da su golemi iznosi utrošena novca omogućili da se poboljša njihova osobna financijska situacija, a 68 posto nije osjetilo nikakvu promjenu.

Što se tiče dugoročnih rezultata ovog plana koji čine paket fiskalnih mjera i novi troškovi, mišljenje Amerikanaca je podjednako podijeljeno: 38 posto misli da će on pomoći oporavku gospodarstva u cjelini, a 38 posto da će pridonijeti njegovu pogoršanju.

Na osobnom planu, 29 posto ispitanika očekuje da će se njihov položaj popraviti zahvaljujući oporavku, 34 posto da će se pogoršati, a 36 posto ne očekuje nikakve promjene.

Anketa je provedena od 6. do 9. kolovoza među 1.010 odraslih ispitanika, uz marginu pogreške plus/minus 4 postotna boda.

Izvor: Hina

17.08.2009. 19:10:13
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh