« Fun
objavljeno prije 12 godina i 8 mjeseci
TWILIGHT

Američki roditelji sve češće biraju imena iz "Sumraka"

Mali Amerikanci sve češće nose imena junaka iz popularne sage

(Wikipedia)
Više o

dječja imena

,

Sumrak

,

6. prosinca

Čini se da su američki roditelji ludi za hit serijalom „Sumrak" jer u zadnje vrijeme sve češće djeci daju imena po popularnim vampirskim junacima.

Nova lista imena objavljena od strane američke nezavisne vladine udruge Social Security Administration za 2009. godinu otkriva da se najraširenije novo ime za dječake, Cullen, može pripisati Edwardu Cullenu, liku iz „Sumraka", serijala romantičnih novela.

Britanski glumac Robert Pattinson igra vampira Edwarda u filmskoj verziji sage. Ime je od 2008. godine na listi skočilo za gotovo 300 mjesta, i došlo do broja 485.

Isabella, ime Edwardove ljubavi koju u filmu tumači Kristen Stewart, postala je najpopularnije žensko ime i tako s prvog mjesta skinulo ime Emma, koje je do sada bilo na toj poziciji. Ime Cullenovog rivala, vukodlaka Jacoba, ostalo je najpopularnije ime za dječake.

Roditelji inspiraciju također traže i u Bijeloj kući pa je tako Maliyah- varijacija imena Malia, koje nosi kćer predsjednika Baracka Obame, najbrže rastuće ime za djevojčice na listi.

Ime Maliyah poraslo je za 153 mjesta i došlo je na broj 192, a ime njezine mlađe sestre Sashe promaknuto je za 101 mjesto, do broja 261.

14.05.2010. 16:39:16
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh