« Svijet
objavljeno prije 5 godina i 8 mjeseci
KONTRAUDAR

Američki mediji pokrenuli kampanju protiv Trumpa

Donald Trump učestalo članke koji su kritični prema njemu ili prenose informacije koje mu na neki način nanose štetu naziva 'lažnim vijestima'

Trump proganja medije, sad se batina okreće...
Trump proganja medije, sad se batina okreće... (Arhiva)
Više o

Donald Trump

,

mediji

,

Fake News

Preko 350 američkih medijskih kuća objavit će u četvrtak uvodnike u kojima će se obračunati s napadima američkog predsjednika Donalda Trumpa na slobodu medija nakon što je list Boston Globe pozvao na nacionalnu kampanju te vrste.

Američki predsjednik učestalo članke koji su kritični prema njemu ili prenose informacije koje mu na neki način nanose štetu naziva "lažnim vijestima", dok je medije u više navrata nazvao "neprijateljima naroda". "Zamjena slobodnih medija medijima kojima upravlja država uvijek je bilo prvo načelo bilo kakvog koruptivnog režima da zavlada u zemlji", napisao je Globe.

List New York Times, koji je kao i mnogi svoj uvodnik objavio već u srijedu, istaknuo je kako je "inzistiranje na tome da istine koje ti se ne sviđaju predstavljaju 'lažne vijesti' opasno za životnu snagu demokracije". "Bilo kakvo nazivanje novinara 'neprijateljima naroda' opasno je i točka", ističe list. Početkom kolovoza glasnogovornica Bijele kuće Sarah Sanders odbila je odgovoriti na pitanje vjeruje li da su mediji neprijatelji naroda. "Mediji nastavljaju s verbalnim napadom na predsjednika i sve u ovoj administraciji. Svakako, mi imamo ulogu koju trebamo igrati, a mediji također imaju svoju ulogu koju igraju u ovoj zemlji", rekla je.

Trumpova kći Ivanka Trump kazala je da ne dijeli poglede svog oca. "Ne. Ne smatram da su mediji neprijatelji naroda", kazala je. Kako prenose mediji, u osudi se pridružio i londonski Guardian koji je napisao kako je "Trump prvi predsjednik koji, kako se čini, vodi politiku podrivanja pa čak i ugrožavanja rada medija".

16.08.2018. 12:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh