« Biznis
objavljeno prije 14 godina i 7 mjeseci
propadaju banke

Američki CIT Group otišao u stečaj

Bankarska kompanija koja osigurava kredite ima imovinu u vrijednosti 71 milijardu dolara, a dug joj iznosi 65 milijardi

(Wikipedia)
Više o

Carl Icahn

,

financijska kriza

,

CIT Group

,

Jeffrey M. Peek

CIT Group, američka komercijalna banka sa 101 godinom tradicije, u nedjelju je podnijela sudu zahtjev za zaštićenim stečajem s preustrojem, nakon što je kreditna kriza iscrpila njezine fondove a vladina sanacija s 2,3 milijarde dolara nije uspjela, objavio je Bloomberg News.

Newyorška CIT Group Inc., bankarska holding kompanija koja osigurava kredite, leasing i konzalting za mala i srednja poduzeća, djeluje u više od 50 zemalja i prema navodima s njezine web stranice nalazi se na popisu 500 najvećih tvrtki u SAD-u prema magazinu Fortune.

Tvrtka je podnijela zahtjev u Saveznom stečajnom sudu u New Yorku, u kojem navodi da joj je imovina 71 milijarda dolara, a dug 65 milijardi.

Dok traje preustroj, djelovanje tvrtke financirat će investitor Carl Icahn s jednom milijardom dolara, navedeno je u dokumentima podnesenim sudu.

CIT Group je zatražila od vjerovnika koji posjeduju njezine obveznice da razmjeni 30 milijardi dolara za nove obveznice i dionice, a navodi da će nastojati izići iz stečaja u roku od dva mjeseca nakon podnošenja zahtjeva, odnosno do kraja ove godine.

Prema planu preustroja, CIT očekuje da će ukupni dug smanjiti za 10 milijardi dolara i ojačati svoju likvidnost.

Jeffrey M. Peek, glavni direktor kompanije i arhitekt njezinog izrastanja od tromog industrijskog kreditora u važnu novu financijsku kuću, odstupit će s dužnosti krajem godine. (hina/metro-portal)

02.11.2009. 09:59:04
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh