« Svijet
objavljeno prije 14 godina i 2 mjeseca
NOVI DOGOVOR

Američke obitelji više ne mogu posvajati rusku djecu

Pošto je jedna Amerikanka posvojenog sina zrakoplovom poslala natrag u Moskvu s porukom da ga više neće, Rusija više ne daje djecu na posvajanje u američke obitelji

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Getty Images)
Više o

SAD

,

djeca

,

Rusija

,

posvajanje

Artjom Saveljev (7), stigao je prošli tjedan sam na moskovski aerodrom s pismom u kojem se moli ruska vlada da poništi posvojenje jer je dijete mentalno nestabilno.

Predsjednik Dmitrij Medvedev osudio je taj događaj "kako monstruozan", a ministarstvo vanjskih poslova u četvrtak je objavilo da više neće odobravati posvajanja dok s američkim vlastima ne postigne novi sporazum kojim će se taj postupak regulirati.

"Budućnost posvajanja ruske djece u američke obitelji, a sada je to obustavljeno, bit će moguća samo ako se postigne takav dogovor", rekao je glasnogovornik ministarstva vanjskih poslova Andrej Nesterenko na konferenciji za novinare u Moskvi.

Medvedev traži sporazum koji će precizirati dužnosti američkih roditelja u takvim slučajima te stvaranje sustava nadzora da se vidi u kakvim uvjetima žive posvojena djeca. (hina/metro-portal)

15.04.2010. 20:15:50
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh