« Svijet
objavljeno prije 12 godina i 8 mjeseci
OCCUPY TOGETHER

Američka revolucija širi se zemljom

Hoće li revolucija po uzoru na arapsko proljeće iznjedriti lidera koji će pomrsiti planove demokrata i republikanaca?

Wall Street pozornica je svakodnevnih prosvjeda
Wall Street pozornica je svakodnevnih prosvjeda (Occupytogether.org)
Više o

okupacija Wall Streeta

,

prosvjedi u SAD

Wall Street nalazi se pod okupacijom već desetak dana, a revolucija se širi na ulice ostalih američkih gradova. Chicago, Washington, Los Angeles, Boston, Omaha, San Francisco i drugi veliki američki gradovi puni su ljudi kojima je dosta politike, ratova, terorizma i ostalih gluposti.

Početak revolucije je, simbolično, bio Wall Street kao mjesto pohlepe, grozote i upravljanja životom običnih građana od kojih se očekuje samo plaćanje poreza i mahnito trošenje i zaduživanje, kao i danonoćni rad. Ostalo je, po definiciji, rezervirano za elitu koja odlučuje što napraviti s tim silnim novcem.

Na stranu demonstranata stali su i oskarovka Susan Sarandon koja je u utorak dala podršku pred Wall Streetom, a dan prije tamo se pojavio redatelj Michael Moore. Javno se na stranu prosvjednika stao i Noah Chomsky, pa se u sljedećim danima osim novog vala protesta očekuje i sve veći broj poznatih koji su bili na strani Obame.

Kako bi se organizirali i pratili aktivnosti pokrenute su dvije stranice, occupywallstreet.org i occupytogether.org, gdje se najavljuju novi događaji i izvještava s tekućih prosvjeda.



28.09.2011. 12:15:53
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh