« Biznis
objavljeno prije 14 godina i 7 mjeseci
tajni dogovori

Američka poduzeća žele uložiti u drugi blok NE Krško

Madeleine Albright za vrijeme posjeta Sloveniji namjerava razgovarati o energetskim planovima naših susjeda

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Marko Miščević/CROPIX)
Više o

Madeleine Albright

,

NE Krško

,

plinovod Južni tok

Bivša američka državna tajnica Madeleine Albright doći će u četvrtak u Sloveniju na konferenciju o budućem strategijskom konceptu djelovanja NATO saveza, ali su se u Ljubljani pojavila nagađanja da njezin posjet ima i drugu dimenziju, objavili su slovenski mediji.

Albright će u četvrtak poslije podne razgovarati s predsjednikom slovenske vlade Borutom Pahorom, a zatražila je i razgovor s ministrom za gospodarstvo Matejom Lahovnikom, što je u krugovima slovenske vlade dočekano s iznenađenjem, objavila je komercijalna televizijska postaja POP-TV.

Budući da nekadašnja državna tajnica aktivna i u američkim savjetničkim poduzećima koja sudjeluju u poslovima širom svijeta, njezin je zahtjev za susret s Lahovnikom izazvao razna nagađanja.

Među ostalim nagađa se da ona želi govoriti o interesu američkih tvrtki koje proizvode opremu za nuklearne elektrane, a u svezi s planovima Slovenije o gradnji drugog bloka nuklearke u Krškom.

Osim toga, pojavile su se i informacije da bivša šefica američke diplomacije želi izraziti američke rezerve glede slovensko-ruskog sporazuma o gradnji Gazpromova plinovoda Južni tok slovenskom trasom. Sporazum o tome po tvrdnjama slovenske vlade već je usklađen, a predviđa se da bi ga u subotu mogli potpisati predsjednici ruske i slovenske vlade, Vladimir Putin i Borut Pahor.

Lahovnik nije želio komentirati nagađanja, rekavši da je i sam iznenađen interesom za razgovor i da ne zna što će biti njegova tema. (hina/metro-portal)

11.11.2009. 21:25:52
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh