« Hrvatska
objavljeno prije 13 godina i 11 mjeseci
HRID KORMAT

Američka jahta sa slovenskim putnicima nasukala se kod Plavnika

Jahta se nasukala kod otoka Plavnik između Krka i Cresa, a petero slovenskih državljana je spašeno

američka jahta nasukavanje
američka jahta nasukavanje (Mirko Crnčević/Cropix/ilustracija)
Više o

kuharski savjeti

,

kako naoštriti nož

,

kako razbiti jaje

,

Odlanier Soli

,

Odlanier Solis

U subotu navečer oko 23,40 sati se kod otoka Plavnik između Krka i Cresa nasukala američka motorna jahta. Na jahti je bilo petero slovenskih državljana koje je spasila brodica Lučke ispostave Rab, izvijestilo je jutros Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture.

Američka motorna jahta, oznake DL 5243AB, dugačka 13,74 metara, nasukala se na hridi Kormat, kod otoka Plavnik.

Petero slovenskih državljana koji su bili na jahti - muškarac, žena i troje malodobne djece brodicom Lučke ispostave Rab prevezeni su s mjesta nesreće u luku Punat na otoku Krku, gdje su pregledani u hitnoj medicinskoj pomoći, a potom smješteni u marini Punat.

>> Slovenac maznuo jahtu u sukošanskoj marini

Na mjestu ove nesreće nije bilo zamijećeno onečišćenje mora, no Lučka kapetanija Rijeka dala je nalog tvrtki "Dezinsekcija" da se na mjesto havarije radi prevencije uputi njihova brodica.

U tijeku je saslušanje vlasnika, koji je ujedno i voditelj jahte, u Lučkoj ispostavi Punat, navodi u priopćenju glasnogovornica Ministarstva Marina Halužan.

>> Nestali turist pronađen živ!

Nasukavanje kod Murtera i Prvića

Zbog nevremena u šibenskom akvatoriju sinoć oko 21 sat na otoku Žminjaku, kod Murtera, nasukala se 12-metarska jedrilica, koja plovi pod hrvatskom zastavom, doznaje Hina od glasnogovornice Ministarstva mora, prometa i infrastrukture Marine Halužan.

Naime, jedrilici Merlot registarskih oznaka 717 BG, otkazao je motor. Skiper je pokušao spriječiti nasukanje na hridi spuštanjem sidra, no bez uspjeha, te se jedrilica nasukala na otoku Žminjaku.

Dva člana posada, hrvatske državljane, spasila je brodica Lučke ispostave Murter te ih prevezla u Murter. Ženska osoba zadobila je lakše ozljede potkoljenice te joj je pružena liječnička pomoć u ambulanti u Tisnom.

Vlasniku plovila, čarter tvrtki "Nautika Kufner" iz Zagreba dat je nalog za uklanjanje jedrilice.

Glasnogovornica Ministarstva izvijestila je također kako je sinoć oko 21,50 sati u Županijski centar 112 Šibenik stigla dojava da je kod otoka Prvića, u murterskom akvatoriju, jedrilici iz Marine Hramina otkazalo kormilo.

Na jedrilici, u vlasništvu čarter tvrtke "Marina Hramina" s Murtera, nalazilo se devetero osoba, od kojih petero odraslih i četvero djece. Po sve članove posade došao je servisni brod tvrtke vlasnika jedrilice. (hina/metro-portal)

20.06.2010. 12:30:43
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh