« Hrvatska
objavljeno prije 15 godina i 9 mjeseci
odlična vijest

Nestali turist pronađen živ!

Promrzlog Nizozemca su pronašli i spasili šestoro njemačkih jedriličara nakon što su uočili promrzlog čovjeka na rubu snaga

U potragu za kanuistom bila je uključena brodica pulske Lučke kapetanije, Pomorska policija i vojni helikopter.
U potragu za kanuistom bila je uključena brodica pulske Lučke kapetanije, Pomorska policija i vojni helikopter. (Željko Hajdinjak/CROPIX)
Više o

stani turisti

,

pomorske nesereće

,

brodolomac

Nakon niza potraga za turistima koje su imale tragičan završetak, 63-godišnji Willem Goudsnaard pronađen je promrznut, ali živ u moru, potvrdila je istarska policija. 

Nizozemca, koji se jučer oko 11 sati zaputio na vožnju kanuom iz Banjola kod Pule, za kojim se tragalo jučer i danas, pronašla je danas oko 12,30 sati posada jedrilice "Patricije" pet nautičkih milja zapadno od rta Penede, priopćeno je iz Ministarstva mora, prometa i infrastrukture.

Šesteročlana posada jahte, svi njemački državljani, spustila je jedra, upalila motor, približila se promrznulom kanuistu te mu dodala konop te su ga dva člana posade ukrcali preko krmenog spojlera. U 13,45 sati jahta koja plovi pod slovenskom zastavom uplovila je u pulsku luku, gdje ih je dočekala i ekipa hitne medicinske pomoći. Nakon pregleda utvrđeno je da je unesrećeni Nizozemac izvan životne opasnosti te je odbio odlazak u bolnicu.

Jaka bura je prevrnula kajak i da nisam imao pojas za spašavanje sada ne bih bio živ.
Villem Goudsnaard

Posada "Patricije" sa zapovjednikom Arneom Lanatowitzem isplovila je jutros oko 8,30 sati iz vrsarske lučice na jedrenje prema jugu te oko 12,30 sati uočila čovjeka u moru koji je bio na rubu snaga i promrznuo. Kad su ga utoplili, o događaju su obavijestili otočnu radijsku postaju u Rijeci. (METRO PORTAL)

15.09.2008. 16:46:37
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh