« Hi-tech
objavljeno prije 6 godina i 3 mjeseca
SVIĐA NAM SE...

Ameri zabranjuju prodaju mobitela kojima ne možete sami promijeniti bateriju?

Baterije koje se mogu zamijeniti u pametnom telefonu bez asistencije servisa, jednostavnim skidanjem poklopca, mogle bi se vratiti

To treba biti lako...
To treba biti lako... (preporucamo.com)
Više o

baterija

,

smartphone

,

promjena baterije

Baterija pametnog telefona postala je uglavnom nedostupna vlasnicima - da bi je zamijenili, morate otići u servis i, naravno, masno platiti... no, Amerima se to izgleda ne sviđa.

Ukratko, baterije koje se mogu zamijeniti u pametnom telefonu bez asistencije servisa, jednostavnim skidanjem poklopca, mogle bi se vratiti. To znači, zbogom unibody kućištima pametnih telefona?

Nedavni skandal oko oslabljenih baterija i usporavanja rada procesora iPhone modela, osim što se našao u fokusu korisnika i teach svijeta, dobio je pozornost zastupnika u državi Washington. Žele donijeti zakon kojim se zabranjuje prodaja pametnih telefona u kojem korisnici ne mogu sami zamijeniti bateriju.  Isto tako servisi trećih strana obaviti popravak.  U Washingtonu je prijedlog ovog zakona pod brojem SHB2279 odobren od strane relevantnog odbora.  Sada prolazi dodatne provjere prije nego što se konačni uputi u proceduru glasanja.

Inicijativa Washingtona, unatoč podršci zakonodavca, morati će izdržati ozbiljne pritiske lobista iz koalicije 14 različitih tehnoloških grupa - uključujući Udrugu potrošačke tehnologije, CTIA, Udrugu za telekomunikacijsku industriju, a među čijim su članovima predstavnici Applea, Microsofta, Electronic Arts i stotine drugih glavnih tehnoloških tvrtki.  Svi oni smatraju da bi takav zakon bio "neopravdan".

Više pročitajte na portalu preporucamo.com

Piše: Sanja Ledinek
11.02.2018. 09:44:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh