« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 11 godina i 7 mjeseci
GENI NABRIJANI

Ambicioznost je nasljedna

Jednako se tako može naslijediti i nemar ili impulzivno ponašanje roditelja koje također spada u nasljedne osobine koje se prenose s roditelja na djecu

Ambicioznost je nasljedna osobina
Ambicioznost je nasljedna osobina (Arhiva)
Više o

djeca

,

genetika

,

geni

,

roditelji

,

impulzivnost

,

ambicioznost

,

nasljedne osobine

,

ljenost

,

nemar

Ako su vam roditelji bili ambiciozni i fokusirani na rezultate bez obzira na područje rada, i vi ćete imati vrlo slična obilježja karaktera, pokazalo je istraživanje provedeno na grupi blizanaca starosti između 12 i 22 godine. 

Znači, ljudi se rađaju kao perfekcionisti jer tako određuju geni, a odgoj i iskustvo imaju malo veze s takvim ponašanjem. Ma kako to bila poželjna nasljedna osobina, problem je u tome što takvo ponašanje često prati sklonost tjeskobi i nesigurnost.

Daily Mail piše da su slavne glumice Emma Watson i Gwyneth Paltrow u svojim intervjuima često isticale upravo perfekcionizam koji su naslijedile od roditelja kao svoju karakteristiku koju vide kao svoju najveću manu. Istu priču mogao bi ispričati i tenisač Andy Murray.

No, po logici stvari, jednako se tako može naslijediti i nemar ili impulzivno ponašanje roditelja koje također spada u nasljedne osobine koje se prenose s roditelja na djecu.

06.11.2012. 09:44:21
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh