« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 4 mjeseca

Alkari vratili zlato

Više o

Sinj

,

Viteško alkarsko društvo

,

Alka

Blago Viteškog alkarskog društva od gotovo pola tone zlata i srebra koje je dočekalo raspad Jugoslavije u Beogradu, vraća se u Sinj.

Delegacija Viteškog alkarskog društva u kojoj su bili predsjednik dr. Stipe Jukić, dopredsjednik Dinko Bošnjak, tajnik Ante Delić i Ante Boko, prije 20-ak godina jedan od nositelja kovanja alkarskih zlatnika i srebrnjaka, te Davor Jurlina, predstavnik Societe Gelenerale Splitske banke koja je za VAD obavila pravne i stručno-teničke poslove u ponedjeljak prije podne u Narodnoj banci Srbije, preuzela je 1487 zlatnika ukupne težine 10,639 kilograma i još 80 grama sirovog zlata te 21.902 srebrnjaka čija je ukupna težina 374,54 kg i još 79,75 kg sirovog srebra.

U trezoru Narodne banke Srbije alkarsko je zlato i srebro uz osiguranje pripadnika srpske specijalne policije ukrcano u bančin blindirani kombi.

Uz policijsku pratnju kombi s alkarskim blagom krenuo je do graničnog prijelaza Bajakovo. Tu ga je dočekao blindirani kombi Splitske banke koji su osiguravali hrvatski policajci. Pretovar zlata i srebra iz kombija Narodne banke Srbije u kombi Splitske banke na Bajakovu je obavljen na prostoru ‘ničije zemlje’. Poslije obavljenog pretovara, splitski kombi s blagom krenuo je prema Sinju.  (EPEHA)

13.05.2008. 00:01:25
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh